Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΩΝ
Εγκρίθηκε ο νέος αντιδραστικός Κώδικας

Προσαρμοσμένος στο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, οι διατάξεις του οποίου θέλουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα πειθήνια όργανα και εκτελεστές της κυρίαρχης πολιτικής, είναι ο νέος Κώδικας Υπαλλήλων των Δήμων, τον οποίο ενέκρινε χτες ομόφωνα η κυβερνητική επιτροπή.

Η «ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού των δήμων» που επικαλέστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος, ως «επίτευγμα» του νέου Κώδικα, εντάσσεται στο στόχο - όπως σημειώνεται στις σελίδες του - «να καταστεί η διοίκηση, κεντρική, περιφερειακή και τοπική, μοχλός για την επιτυχία του συνόλου των μεταρρυθμίσεων», δηλαδή των αντιδραστικών αντιλαϊκών επιλογών του συστήματος. Στην κατεύθυνση αυτή προβλέπεται ότι η συμπεριφορά του υπαλλήλου αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

Ενισχύεται η έκτακτη απασχόληση σε βάρος της σταθερής εργασίας, καθώς απόλυση σημαίνει και κατάργηση οργανικών θέσεων. Θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μπορούν να συσταθούν μόνο για ειδικό επιστημονικό προσωπικό και για ειδικότητες μουσικών. Για να μονιμοποιηθεί κάποιος υπάλληλος θα πρέπει να περάσουν δύο χρόνια και να αποφανθεί θετικά το υπηρεσιακό συμβούλιο. Τέλος, προβλέπεται η τακτοποίηση σε θέσεις πλήρους απασχόλησης περίπου 100 καθαριστριών εσωτερικών χώρων, όταν - θυμίζουμε - συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της πληρωμής των καθαριστριών των σχολείων με 1,10 ευρώ την ημέρα για κάθε αίθουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ