Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Ποιος θορυβήθηκε περισσότερο;

Φαίνεται πως ο πρωταγωνιστικός ρόλος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και της ΕΣΑΚ-Σ στην πρόσφατη κινητοποίηση για την ανάκληση των απολύσεων των καθαριστριών του ιδιωτικού συνεργείου στον «Ευαγγελισμό» δε θορύβησε μόνο τους εργολάβους, αλλά και τις ηγεσίες των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων στο νοσοκομείο. Ετσι χτες, στην πρώτη μετά τις εκλογές συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Σωματείου για την εκλογή προεδρείου, ακούστηκαν οι πιο απίθανες προτάσεις... Θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: ΕΣΑΚ-Σ: 514 ψήφοι (36%) και 5 έδρες, έναντι 418 (27%) και 4 εδρών στις εκλογές του 2005. ΔΑΚΕ: 326 (22,9%), 3 - έναντι 407 (26,3%), 3. ΠΑΣΚΕ: 320 (22,4%), 3 - έναντι 409 (26,4%), 4. «Αυτονομία - Ενότητα»: 209 (14,7%), 2 - έναντι 271 (17,5%), 2.

***

Στη χτεσινή λοιπόν συνεδρίαση οι τοποθετήσεις επιγραμματικά των παρατάξεων ήταν οι εξής: Η ΕΣΑΚ-Σ πρότεινε αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο. Η ΔΑΚΕ θέλει αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, αλλά να μην εκλεγεί πρόεδρος από την ΕΣΑΚ-Σ, χωρίς να εξηγήσει το λόγο (θέλει δηλαδή κάτι σαν σκορδαλιά χωρίς σκόρδο). Η ΠΑΣΚΕ δέχεται το αντιπροσωπευτικό προεδρείο υπό τους εξής όρους: Να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις και η ΕΣΑΚ-Σ να σεβαστεί τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος και να μη δρα... διασπαστικά, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. (Δηλαδή η ΠΑΣΚΕ ζητά την εφαρμογή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και στα συνδικάτα). Και η «Αυτονομία - Ενότητα» δήλωσε ότι δε συμμετάσχει στο προεδρείο εξαπολύοντας μύδρους κατά της «διασπαστικής» πρακτικής του ΠΑΜΕ...

***

οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» έδωσαν την πρωτιά στην ΕΣΑΚ-Σ κρίνοντας την προηγούμενη δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και με την ψήφο τους ζήτησαν να συνεχίσουν αυτή τη δράση -χωρίς βέβαια να θέσουν όρους. Το πόσο βέβαια σέβονται τη βούληση των εργαζομένων οι ηγεσίες των άλλων παρατάξεων φάνηκε και χτες και θα φανεί και στις 3 Μάη, κατά τη νέα συνεδρίαση του ΔΣ. Οπως και να έχει, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανέναν να παίξει στην πλάτη τους. Αλλωστε, και αυτή η εξέλιξη, προσφέρει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο των άλλων παρατάξεων στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ