Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αγωνιστούμε σκληρά για τη ζωή που μας αξίζει

Συνέντευξη Τύπου του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για τη δράση της Οργάνωσης μπροστά στην Πρωτομαγιά και την παρουσίαση του διεκδικητικού πλαισίου για τους νέους εργαζόμενους

Αποψη από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Στο κέντρο ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
Αποψη από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Στο κέντρο ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
«Μπροστά στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, της μέρας των εργατών όλου του κόσμου, η ΚΝΕ καλεί την εργαζόμενη νεολαία, συνολικά τη νεολαία σε εντατική προετοιμασία, σε σκληρό αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. Δε θέλουμε να γίνουμε η γενιά που θα ξεπεράσει τα 67 χρόνια για να βγει στη σύνταξη. Αυτό ετοιμάζει η κυβέρνηση, αυτό στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ. Να μη γίνουμε η γενιά που θα διαβάζει στα βιβλία της ιστορίας για το οχτάωρο, την ασφάλιση, την άδεια, τη σύνταξη και όλα αυτά τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς, μακροχρόνιους και αιματηρούς αγώνες. Καλούμε τη νεολαία να οργανωθεί στα συνδικάτα. Με τα λόγια τίποτα δεν αλλάζει. Αλλάζει μόνο με την οργάνωση των ίδιων των εργαζομένων. Καλούμε τη νεολαία να παλέψει για την αλλαγή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα και μαζί να παλέψουμε για σταθερή εργασία, σταθερή δουλιά με δικαιώματα».

Αυτό ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε στους νέους και τις νέες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Οργάνωσης για το πρόγραμμα δράσης της ΚΝΕ μπροστά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ακόμα στη συνέντευξη Τύπου, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ παρουσίασε το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης της Οργάνωσης για τους νέους εργαζόμενους.

Ακόμα, ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε τον καυγά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τη σκανδαλολογία στα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων για την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Παρακολουθούμε συζητήσεις επί συζητήσεων, αλλά ούτε μια στιγμή η κουβέντα δεν έχει φτάσει - και δεν πρόκειται να φτάσει - στην ίδια τη διαδικασία της κλοπής που είναι η αξιοποίηση του ιδρώτα των εργαζομένων, για να ξαναγεμίζουν οι τσέπες των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών». Και πρόσθεσε: «Εμείς απαιτούμε να σταματήσει τώρα η λεηλασία και το φαγοπότι με τα λεφτά των εργαζομένων. Να σταματήσει κάθε μορφή εκμετάλλευσης, να επιστραφούν τα κλεμμένα και τα χρωστούμενα όλων των προηγούμενων χρόνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ