Σάββατο 8 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Και νέες δουλιές στον Ταβουλάρη από το Πολεμικό Ναυτικό

Και ενώ  τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σκόπιμα οδηγούνται στην απαξίωση,  τα ναυπηγεία του Ταβουλάρη παίρνουν  τη μία δουλιά μετά την  άλλη

Νέα δουλιά, ύψους 190 δισεκατομμυρίων δραχμών περίπου, ανέθεσε η κυβέρνηση στον Ν. Ταβουλάρη ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου, παραδίδοντάς του τη δεύτερη συνεχόμενη (ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη) παραγγελία του Πολεμικού Ναυτικού. Να σημειωθεί ότι πέρα από αυτή την παραγγελία, υπάρχει πρόβλεψη (option) για άλλες τέσσερις επιπλέον πυραυλακάτους. Ετσι τη στιγμή που αναθέτονται παραγγελίες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που τελούν ακόμα υπό δημόσιο έλεγχο, το πρόγραμμα των παραγγελιών του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει μόνο ως εξαγγελίες, μόνο και μόνο για να επέλθει η απαξίωσή τους και να «δικαιολογηθεί» το μελλοντικό ξεπούλημα που μεθοδεύει η κυβέρνηση.

Η υπογραφή της νέας ανάθεσης εργασιών στον Ν. Ταβουλάρη έγινε στα γραφεία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, παρουσία του υπουργού και του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλου και Δ. Αποστολάκη , καθώς και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναυάρχου Γ. Θεοδωρουλάκη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, εν μέσω αναφορών για τα οφέλη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, έπλεξε το εγκώμιο του ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας, επισημαίνοντας ότι πρέπει «το μέλλον αυτών των ναυπηγείων να είναι πλέον εγγυημένο».

Και ενώ - σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας - τα ναυπηγεία που χαρίστηκαν στον Ταβουλάρη πρέπει να έχουν «εγγυημένο μέλλον» από τις προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού, τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οδηγούνται συστηματικά στην απαξίωση, προκειμένου σε εύθετο χρόνο (μετά τις εκλογές) να ξεπουληθούν . Ηδη για το περασμένο οικονομικό έτος υπολογίζεται να έχουν ζημιά άνω των 10 δισεκατομμυρίων δραχμών. Προβλέψεις για ζημιές του ίδιου μεγέθους και για το 2000 έκανε πρόσφατα και ο νεοδιοριζόμενος στο μάνατζμεντ του ναυπηγείου, Σ. Εμμανουήλ.

Η νέα ανάθεση του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αφορά τη ναυπήγηση τριών (3) νέων πυραυλακάτων με πρόβλεψη (OPTION) μέχρι τεσσάρων (4) επιπλέον και τη ναυπήγηση ενός πετρελαιοφόρου. Το συνολικό ύψος του προγράμματος για τις πυραυλακάτους ανέρχεται σε 150 δισεκατομμύρια δραχμές περίπου, ενώ το συνολικό ύψος του προγράμματος για το πετρελαιοφόρο ανέρχεται σε 39 περίπου δισεκατομμύρια δραχμές. Η πρώτη πυραυλάκατος θα παραδοθεί σε 44 μήνες και η τελευταία σε 56 μήνες, ενώ το πετρελαιοφόρο θα παραδοθεί σε 33 μήνες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέλαβε την πυραυλάκατο «Ρίτσος» (2015-10-20 00:00:00.0)
Ωρα να βγουν συμπεράσματα (2014-10-22 00:00:00.0)
Προς συνεργασία με γαλλικό όμιλο (2005-06-03 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση τα «χαρίζει» στο γερμανικό γκρουπ HDW (2001-10-12 00:00:00.0)
Υπογράφηκε η ναυπήγηση των υποβρυχίων, όμως... (2000-02-16 00:00:00.0)
Πέντε κανονιοφόροι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (1998-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ