Τρίτη 20 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Παρέλαβε την πυραυλάκατο «Ρίτσος»

Στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά πραγματοποιήθηκε χτες η τελετή ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό της πυραυλακάτου «Ρίτσος» (φέρει το όνομα του ανθυποπλοιάρχου Ν. Ρίτσου, που έχασε τη ζωή του στις επιχειρήσεις απελευθέρωσης της Χίου το 1912), η κατασκευή της οποίας καρκινοβατούσε επί χρόνια στα Ναυπηγεία Ελευσίνας του Ταβουλάρη.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, μίλησε για «ενίσχυση της ναυτικής ισχύος της χώρας μας, που είναι σήμερα, σε μια εποχή που περιβαλλόμαστε από ένα τόξο αστάθειας, απαραίτητη όσο ποτέ».

Πρόσθεσε ότι «η χώρα μας έχει συμφέροντα σε όλες τις θάλασσες που μας περιβάλλουν, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να τα εγκαταλείψει και ιστορικά δικαιώματα που δεν επιτρέπεται ποτέ να φαλκιδέψει. Επίσης, η διατήρηση ανοικτών θαλασσίων γραμμών επικοινωνίας μας, η ενεργειακή ασφάλεια, για μια ναυτική χώρα σαν τη δική μας είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας κυριαρχία. Το Πολεμικό μας Ναυτικό, αυτά μας τα εγγυάται, σε μία περίοδο όπου εντός των επομένων ημερών και μηνών καλούμεθα να ορίσουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας».

Πρόσθεσε ότι «η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει και θα συνεχίσει να στηρίζει το Πολεμικό Ναυτικό μας, δημιουργώντας μια υγιή και συμβιωτική σχέση αμοιβαίου και εν τέλει εθνικού οφέλους». Ορισε ως στόχο της κυβέρνησης «να λειτουργήσουν όλα μας τα ναυπηγεία, στο Σκαραμαγκά, την Ελευσίνα, τη ζώνη του Περάματος, τη Σύρο, σε όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να κατασκευάσουμε ελληνικά πλοία και θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου αυτά τα πλοία να ενταχθούν και στο Πολεμικό Ναυτικό άλλων χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ