Τρίτη 20 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Ψάχνουν ν' αγοράσουν χρόνο με αυταπάτες και ανέξοδες υποσχέσεις

Με συστηματική καλλιέργεια αυταπατών η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της με τις ελάχιστες δυνατές αντιδράσεις. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Παραπολιτικά», χαρακτήρισε απλές... «σκέψεις» μια σειρά από μέτρα που μελετά πώς θα μεθοδεύσει η κυβέρνηση, καθώς αποτελούν πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Ασφαλιστικού.

«Είναι σκέψεις. Οπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν πάρα πολλά δύσκολα ζητήματα και κρίσιμα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και βεβαίως καλό είναι αυτά σε έναν ευρύτατο διάλογο να μπαίνουν», ισχυρίστηκε, και έσπευσε να «υπενθυμίσει» στο λαό ότι έχει τάχα εγκρίνει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, προσθέτοντας: «Θυμόμαστε όλοι τη δέσμευση και με τη στήριξη, βεβαίως, του ελληνικού λαού να περάσουμε σε μία συμφωνία για να αποφύγει τα χειρότερα η χώρα»!

Προσδιόρισε, επίσης, τα μέσα Νοέμβρη ως το διάστημα που θα πρέπει να ψηφιστεί η δεύτερη παρτίδα «προαπαιτούμενων» για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του νέου «προγράμματος στήριξης», ενώ εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης τα χρήματα αυτά «να περάσουν στην πραγματική οικονομία», επιβεβαιώνοντας ότι ο λαός τσακίζεται για να στηρίζεται η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Μπροστά στην αντιλαϊκή θύελλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ψέλλισε κάτι περί προσπάθειας που γίνεται να βρεθεί ισοδύναμο για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ υποστήριξε πως «δεν θα έχουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εκτός εάν εννοούμε κατοικίες οι οποίες μπορεί να είναι αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου», όταν προωθείται με γρήγορα βήματα το πλαίσιο που τερματίζει ακόμα και αυτήν την «πετσοκομμένη» προστασία που έχει απομείνει για την πρώτη κατοικία των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

Στον ίδιο στόχο χτυπάνε και τα κομματικά «σφυριά». Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, σε συνέντευξή του στην «Αυγή», δεν κρύβει τη φιλοδοξία τους να χειραγωγήσουν το λαό να «ακουμπήσει» στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ψευδαίσθηση ότι μπορεί αυτός να αποτελέσει τον «αυθεντικό εκφραστή των κοινωνικών αναγκών προς την κυβέρνηση». Αναφέρεται στην αναγκαία οργανωτική προσαρμογή ώστε το κόμμα «να συναντηθεί και οργανωτικά με την εκλογική του βάση».

Ξεκαθαρίζει βεβαίως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να επιβάλει «προληπτικό έλεγχο κομματικής νομιμότητας στις κυβερνητικές πράξεις». Αυτό που θέλει και ελπίζει να πετύχει είναι να πείθει το λαό να υποταχθεί σε αυτές παρά τον προφανή αντιλαϊκό τους χαρακτήρα. Οπως παραδέχεται άλλωστε, «για να πετύχει το πολύ δύσκολο εγχείρημα που αναλάβαμε χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων». Ο Π. Ρήγας εξάλλου δεν διαφοροποιείται απ' την κυβερνητική προπαγάνδα με την οποία επιδιώκεται να αποσπαστεί η λαϊκή συναίνεση, καθώς υποστηρίζει κι αυτός τον ισχυρισμό ότι «ο κόσμος γνωρίζει ποιους ψήφισε, γιατί τους ψήφισε και σε ποια δύσκολη συγκυρία. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου όλα τα δεδομένα ήταν πάνω στο τραπέζι. Και οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας ότι τα πράγματα είναι σκληρά και δύσκολα...». Επιπλέον, υποστηρίζει και την αυταπάτη ότι αν τώρα ο λαός συναινέσει στο σφαγιασμό του θα ανταμειφθεί όταν η καπιταλιστική οικονομία επιστρέψει σε ρυθμό ανάπτυξης. «Μια ανάπτυξη όμως που θα έχει κοινωνικό πρόσημο, που θα αναδιανέμει προς όφελος των χαμηλών στρωμάτων τον παραγόμενο πλούτο», διατείνεται.

Την ίδια ώρα, την επιθυμία του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει για πολλοστή φορά ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και νυν επικεφαλής της «Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκή Αριστερά», για την οποία δηλώνει στην εφημερίδα «Free Sunday» πως «το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουμε προσδιορίζεται από ενωτική διάθεση, που προσωπικά δεν αποκλείω να οδηγήσει υπό προϋποθέσεις και σε οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Η ριζοσπαστική και η ανανεωτική αριστερά», προσθέτει, «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο χώρος του αριστερού ευρωπαϊσμού, δεν έχουν λόγους πλέον να μην συναντηθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ