Τρίτη 20 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Προσώρας παραμένει «εποικοδομητική» αντιπολίτευση

«Είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης και αυτό δεν αλλάζει στην παρούσα Βουλή. Με 4% δεν μπορούμε να καθορίσουμε τις πολιτικές αποφάσεις, για ποιον λόγο λοιπόν να μετέχουμε σε μια κυβέρνηση; (...) Πόσο μάλλον που ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τον συντηρητικό δρόμο. Αναπαράγει τα αρνητικά του παρελθόντος - κομματικό κράτος, αδιαφάνεια στις αποφάσεις - και αντιστρατεύεται κάθε νεωτεριστική ιδέα». Τάδε έφη Στ. Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξή του στη «Real News».

Πρόσθεσε, δε, ότι «το Ποτάμι δεν είναι για να βουλώνει τρύπες. Εχουμε δική μας πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Εχουμε τις λύσεις, έχουμε τους ανθρώπους. Και είναι προφανές ότι οι δικές μας λύσεις δεν είναι οι λύσεις που προτιμά ο κ. Τσίπρας. Αρα θα μείνουμε στην αντιπολίτευση. Με εποικοδομητικές προτάσεις αλλά στην αντιπολίτευση».

Βέβαια, δεν θα αρνηθεί στήριξη σε όποιο μέτρο προωθεί τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις: «Το Ποτάμι θα κάνει το καθήκον του. Θα ψηφίζει αυτά που είναι προς το συμφέρον των πολλών (σ.σ.: της αστικής τάξης) και θα καταψηφίζει αυτά που αναπαράγουν την κρίση».

Παράλληλα, δεν αρνήθηκε ότι το Ποτάμι «συνομιλεί» με παράγοντες που έχουν περάσει προηγουμένως από το ΠΑΣΟΚ: «Οι πολίτες δεν είναι ιδιοκτησία των κομμάτων. Συζητάμε λοιπόν και με "βαριά ονόματα", όπως λέτε».

Απαντώντας, τέλος, στη μομφή ότι αρνείται τη συνεργασία κεντρικά με το ΠΑΣΟΚ είπε: «Ποια συνεργασία αρνούμαστε; Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ λένε: "Νικήσαμε. Να έρθει το 4% να προστεθεί στο 6% να γίνουμε 10%". Στην πολιτική όμως το 6 + 4 μπορεί να κάνει 5 και όχι 10 (...) Τα μετανοούντα κόμματα εξουσίας πρέπει να αποδείξουν ότι όντως μετανόησαν. Και εδώ αναφέρομαι και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Τριάντα χρόνια κυβέρνησαν, ας σκεφθούν τα λάθη τους, ας αλλάξουν λίγο και τις επετηρίδες τους», ανέφερε, βάζοντας κι αυτός ζήτημα - όπως και ο Αλ. Τσίπρας - να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ στελεχικό δυναμικό που από πολλούς θεωρείται «καμένο», ώστε να διευκολυνθούν τα μεταξύ τους κομπρεμί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ