Τετάρτη 17 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Καταγγέλλονται οι αθλιότητες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Οι ελεεινότητες που διαδραματίστηκαν στους χώρους του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας - και μάλιστα στην εξέδρα των επισήμων - και έξω από αυτούς, όπου μπράβοι και παράγοντες επιδόθηκαν σε μαφιόζικες συμπλοκές, δείχνουν την ουσία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Σ' έναν τομέα της κοινωνικής ζωής, όπου τα πάντα πουλιούνται κι αγοράζονται. Σ' έναν τομέα που - όπως και παντού - υπάρχει η σφραγίδα του μεγάλου κεφαλαίου και οι οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις του, καθώς και ο λυσσαλέος ανταγωνισμός των μεγαλοϊδιοκτητών των ΠΑΕ, τέτοιες εικόνες δεν πρέπει να καταπλήσσουν. Είναι το φυσικό αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νόμων της ζούγκλας, του κέρδους και της ελευθερίας των λίγων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού η πολιτική της υπηρετεί τα συγκεκριμένα συμφέροντα, τον επαγγελματισμό στον αθλητισμό και την υποβάθμιση της λαϊκής αθλητικής δραστηριότητας. Θύματα αυτής της πολιτικής είναι ο αθλητισμός και οι φίλαθλοι που έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Το ΚΚΕ καλεί τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη τους στο αίσχος του επαγγελματισμού και στα στημένα πρωταθλήματα και ν' αγωνιστούν για ένα λαϊκό αθλητισμό που θα σέβεται το φίλαθλο και τους αθλητές, θ' ανυψώνει τις δημιουργικές δυνατότητες της νεολαίας, θα καλλιεργεί το πνεύμα της άμιλλας και την πολιτιστική προαγωγή των νέων ανθρώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ