Τετάρτη 17 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι»

 

Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ζητά η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες για τις εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες σημάδεψαν τον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού προχτές το βράδυ. Η ΕΑΥΑ ζητά, επίσης, να εφαρμοστεί η νομοθεσία για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και να διασφαλιστεί η αθλητική ιδέα..

Αναφερόμενη, εξάλλου, στα τελευταία βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν μέσα κι έξω από το γήπεδο, επιρρίπτει τις ευθύνες στους μεγαλοπαράγοντες και τους συντελεστές των αγώνων, υπενθυμίζοντας ότι σε έναν άλλο αγώνα προ καιρού διάφοροι άλλοι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου είχαν έρθει στα χέρια, στην κερκίδα των επισήμων του ΟΑΚΑ. «Η Ενωση - σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - καταγγέλλει όλους εκείνους που εκτρέφουν τη βία στα γήπεδα, απομακρύνοντας από κάθε αθλητική ιδέα το πραγματικό φίλαθλο κοινό».

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, ανακοίνωσε ότι από την πλευρά της Αστυνομίας είχαν ληφθεί όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποτροπή των επεισοδίων. Επισήμανε, ακόμα, ότι επειδή ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών, η είσοδος των δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων επιτράπηκε με ευθύνη της ΕΠΑΕ. Οσον αφορά στο συμβάν με τους πυροβολισμούς, υποστήριξε ότι «δεν ήταν δυνατόν να προβλεφτεί και να αποτραπεί, αφού στο χώρο του κλαμπ δεν εισέρχονται αστυνομικές δυνάμεις, ούτε γίνεται ο συνήθης αστυνομικός έλεγχος στους εισερχόμενους, καθόσον πρόκειται για άτομα άμεσα σχετιζόμενα με την ομάδα της ΑΕΚ και της διοίκησής της»...

Ο Νίκος Γιαννουδάκος, οδηγός και σωματοφύλακας του προέδρου της ΕΠΑΕ, Β. Μητρόπουλου, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ βρισκόταν στην αίθουσα «ΜΕΜΠΕΡΣ ΚΛΑΜΠ» του γηπέδου, πυροβόλησε μια φορά για εκφοβισμό, με περίστροφο των 22 mm που κατείχε παράνομα, δεν προσήχθη στον εισαγγελέα. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα» φρουρούμενος, καθώς αμέσως μετά την πράξη του δέχτηκε επίθεση από παρευρισκόμενους οπαδούς της ΑΕΚ και κάποιος από αυτούς τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο στο μηρό του αριστερού ποδιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ