Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ
Μια από τα ίδια...

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.--

Παρά τις τυμπανοκρουσίες των αστικών μέσων ενημέρωσης περί «ιστορικής νίκης» του «κόκκινου μπλοκ» των Σοσιαλδημοκρατών στη Δανία, που «έπειτα από 10 χρόνια επιστρέφει στην εξουσία», το σίγουρο είναι πως δε θα αλλάξει τίποτα για τους εργαζόμενους, καθώς όλα αυτά τα χρόνια τα κατά καιρούς αντιλαϊκά μέτρα έχουν ψηφιστεί από κοινού με τις λεγόμενες «αντιπολιτευόμενες» δυνάμεις των Σοσιαλδημοκρατών και αυτές του πρώην κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος.

Συνολικά, το «κόκκινο μπλοκ», στο οποίο ηγείται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, έλαβε 92 έδρες στο 179μελές Κοινοβούλιο της Δανίας κατά τη διάρκεια των εκλογών που διεξήχθησαν την Πέμπτη στη χώρα, ενώ το μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων κέρδισε μία έδρα, φτάνοντας έτσι στις 47. Τα άλλα κόμματα που συμμετείχαν στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Συντηρητικό και το Λαϊκό, έχασαν 10 και 3 έδρες, αντίστοιχα. Η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε στο 87,7%.

Η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Χέλε Τόρνινγ αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, ωστόσο θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική, αφού ακόμα και προεκλογικά δήλωνε πως δε θα πάρει πίσω κανένα αντιλαϊκό μέτρο, γιατί δε θέλει να έρθει σε αντίθεση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ...

Απ' ό,τι γίνεται φανερό από το εκλογικό αποτέλεσμα, και εξαιτίας της απουσίας από το προεκλογικό σκηνικό πρότασης για άλλο δρόμο ανάπτυξης, ο λαός εγκλωβίστηκε στις αποπροσανατολιστικές προτάσεις και κριτικές που αποδίδουν τα προβλήματα σε διαχειριστικά ή προσωπικά λάθη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ