Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «METRO»
«Προσχηματική» η αναστολή λειτουργίας

Τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της εφημερίδας Metro που με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την διάλυση εργασιακών τμημάτων της εφημερίδας, απολύει επιλεκτικά εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, κρατώντας ταυτόχρονα την εφημερίδα και το site «Metrogreece» σε προσχηματική αναστολή λειτουργίας, καταγγέλλουν με ανακοίνωση τα ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και της ΠΟΕΠΤΥΜ. Στην τελευταία φουρνιά των απολυμένων, περιλαμβάνονται η πρώην εκπρόσωπος των δημοσιογράφων, καθώς και ο εκλεγμένος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων του Κλάδου (ΠΟΕΠΤΥΜ) Στράτος Κουτσοβίλης.

Ταυτόχρονα παραμένουν, όμηροι στην ουσία στις διαθέσεις της εργοδοσίας, μικρός αριθμός συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων, που σύμφωνα με πληροφορίες, πιέζονται να περάσουν στη διάθεση κυοφορούμενων νέων δορυφορικών εταιρικών σχημάτων, που θα λειτουργούν, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Να σημειωθεί ότι, όταν η εφημερίδα άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς περνώντας σε εφοπλιστικό όμιλο τον Ιούλη του 2010, η νέα ιδιοκτησία είχε υποσχεθεί διατήρηση των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη και άλλα μεγαλόστομα.

Τα ΔΣ των Ενώσεων δηλώνουν κατηγορηματικά ότι με κάθε μέσο θα παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους του κλάδου για την αποτροπή της κυκλοφορίας της Metro ή οποιουδήποτε άλλου Μέσου που θα στηρίζεται σε ενοικιαζόμενους ή εργαζόμενους με κάθε είδους ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, διαδηλώνοντας για άλλη μία φορά την αντίθεση στους αντεργατικούς νόμους, που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ..

Απαιτούν την πλήρη εφαρμογή των δικαιωμάτων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της ζωής. Καλούν δε, τους εργαζόμενους του κλάδου, μαζί με το σύνολο των εργαζόμενων, να βάλουν εμπόδια και να αποκρούσουν με την επαγρύπνηση και την πάλη τους μαζί με τα σωματεία, την αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τα συμφέροντα της ξένης και ντόπιας εργοδοσίας. Να αποτρέψουν αυτήν την πολιτική και να συντελέσουν στη διαμόρφωση των συνθηκών, που θα οδηγούν σε ένα δρόμο ανάπτυξης σε όφελος των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαφοροποιούνται από τη συμβιβασμένη στάση της ΠΟΙΕ (2013-01-19 00:00:00.0)
Διαπιστώνει και καταγράφει προβλήματα (2012-07-06 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του «Ημερήσιου Κήρυκα» (2011-04-01 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ (2011-02-19 00:00:00.0)
Απόλυση δημοσιογράφου (2008-08-09 00:00:00.0)
Απεργία στο «Φίλαθλο» (2003-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ