Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Πλατύ κάλεσμα για επιστροφή των ενταλμάτων ληστείας

Την Τετάρτη, 28 του Σεπτέμβρη, στο υπουργείο Οικονομικών στις 6.30 το απόγευμα η συγκέντρωση της Αθήνας

Δυναμώνει μέρα με τη μέρα η πρωτοβουλία επιστροφής των φορολογικών χαρατσιών στην κυβέρνηση, καθώς η νέα φοροληστεία οδηγεί όλο και περισσότερους ΕΒΕ στην απόγνωση και πολλούς ακόμη στη συνειδητοποίηση ότι η οικονομική αφαίμαξη θα είναι συνεχής και εξοντωτική. Την Τετάρτη 28 του Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, καλούν οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, αυτοκινητιστών και συνταξιούχων, μαζί και με την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), για να επιστρέψουν τα χαράτσια. Στην επιστροφή των χαρατσιών στην Εφορία καλεί επίσης η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Λέσβου.

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών καλούν οι οργανώσεις: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας, Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών, Ομοσπονδία Ραπτών - Εμποροραπτών Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Καταστηματαρχών Κατεργασίας Ξύλου, Ομοσπονδία ΕΒΕ Μεσογείων Αττικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Επιτροπή Αγώνα Ταξί, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων - Βαφείων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοπωλών, Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, η Ενωση ΕΒΕ Νέας Ερυθραίας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκαταστατών - Συντηρητών Καυστήρων, η Ενωση ΕΒΕ Καλλιθέας.

Με σύνθημα το «Οργανωμένη - Μαζική Αρνηση Πληρωμής», σημειώνουν στη κοινή ανακοίνωσή τους: «Δεν αντέχουμε νέα φοροεπιδρομή!!! Αυτοί που ευθύνονται για τη χρεοκοπία, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι εφοπλιστές ακόμα επιδοτούνται, ακόμα κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ. Ούτε δεκάρα τσακιστή σ' αυτούς που δημιούργησαν την κρίση».

Η ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει την αγωνιστική πρωτοβουλία των ομοσπονδιών και σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με αφορμή την κρίση και στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας» εξαπολύει φοροεπιδρομή σε βάρος μας.

Αδιαφορεί για τα χιλιάδες λουκέτα που καθημερινά μπαίνουν στην αγορά. Αδιαφορεί για την αδυναμία που έχουμε στο να καλύψουμε τις βασικές καθημερινές ανάγκες μας. Συνεχίζει να επιβάλλει νέα χαράτσια. Το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά «αλληλεγγύης», η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, το νέο χαράτσι στα ακίνητα, καλείται τα να πληρώσει ο καθένας από εμάς. Τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία. Με τον πιο επίσημο τρόπο ανακοινώνεται: «Οσο οι αριθμοί δεν ανακάμπτουν νέα μέτρα θα παίρνονται».

Η επίθεση ενάντια στη δουλειά μας, στην ασφάλεια, στην υγεία δεν έχει τελειωμό. Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αρκούνται στο ρόλο του παρατηρητή. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η «έκδοση ανακοινώσεων» καθόλου δεν ενοχλεί την κυβέρνηση στην εφαρμογή της πολιτικής της. Με τη στάση τους νομιμοποιούν πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά την κυβερνητική πολιτική. Την αποδέχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ