Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απαιτούν κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων

Στο ερώτημα «ανάπτυξη για ποιον» απαντά ουσιαστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Α. Ανδρεάδης, σε άρθρο του σχετικά με την παρέμβασή του στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» που έγινε τη Δευτέρα.

Εκεί, ζήτησε από την τρόικα να τοποθετηθεί θετικά στα εξής: «Συντελεστής 6,5% στα καταλύματα, 13% στην εστίαση και στις μεταφορές, μείωση κατά 50% του σπατόσημου, καθώς επίσης και ουσιαστική ευελιξία στο εργασιακό περιβάλλον, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και να αυξηθεί η απασχόληση».

Μάλιστα στο άρθρο του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, γνήσιος εκφραστής του μεγάλου κεφαλαίου στον τουριστικό τομέα, σημειώνει ότι «στα εργασιακά, παρατηρείται στασιμότητα, με τις αναγκαίες τομές, στην καθιέρωση ουσιαστικής και νόμιμης ευελιξίας στο εργασιακό περιβάλλον, να καθυστερούν υπερβολικά».

Περιέγραψε έτσι τι σημαίνει «ανάπτυξη» για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Σημαίνει μεγάλα κέρδη στις τσέπες τους, βγαλμένα από «ευέλικτους» εργαζόμενους - σκλάβους, με μεροκάματα πείνας. Σημαίνει χοντρά πορτοφόλια με αντίτιμο τη δυστυχία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατοντάδων χιλιάδων εργατικών οικογενειών. Σημαίνει φοροαπαλλαγές όταν ο λαός απειλείται από αλλεπάλληλα φοροχαράτσια, με κακοπληρωμένες, ανασφαλείς θέσεις εργασίας με την εντατικοποίηση να τους στραγγίζει τη ζωή.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού αξιώνουν από τους εργαζόμενους θυσίες και απώλειες, απαιτώντας από την κυβέρνηση να επιβάλει στους εργαζόμενους κι' άλλα μέτρα που καταδικάζουν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους, δηλαδή αβάσταχτες θυσίες, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Αν είναι οι εργάτες να θυσιαστούν, ας το κάνουν για μια καλύτερη ζωή στον αγώνα για ανακούφιση της ζωής των οικογενειών τους σε ρότα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και όχι για τα αφεντικά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ