Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιμόρφωση της υποταγής

«Το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (ΔΙΔΔ) ως αναγνωρισμένος φορέας παροχής υπηρεσιών διά βίου εκπαίδευσης της ΑΔΕΔΥ και πιστοποιημένος φορέας επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων υλοποιεί μια σειρά προγράμματα για το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα καθώς επίσης και σε συνδικαλιστικά στελέχη».

Ετσι ξεκινά μία επιστολή της ΔΙΔΔ (εκτός από την ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν σε αυτό συνδικάτα από Βουλγαρία, Αλβανία, ΠΓΔΜ) με την οποία προσκαλεί εργαζόμενους στα σχολεία της Ρόδου να συμμετάσχουν σε διάφορα προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης που εξ ορισμού στόχο έχουν την προσαρμογή τους στις ανάγκες μιας Δημόσιας Διοίκησης στις υπηρεσίες των κεφαλαιοκρατών. Ακόμα και για όποιον επιμένει να βλέπει «καλοπροαίρετα» αυτή τη διαδικασία, αρκεί να αναφερθεί ότι μεταξύ άλλων το πρόγραμμα προβλέπει δύο μαθήματα ειδικά για συνδικαλιστές, συνολικής διάρκειας 70 ωρών. Τα μαθήματα αυτά έχουν τα εξής αντικείμενα: «Εκπαίδευση συνδικαλιστικών στελεχών στις βασικές αρχές του κοινωνικού διαλόγου, διαβούλευσης, διαπραγμάτευσης» και «Εκπαίδευση συνδικαλιστικών στελεχών σε πρακτικά θέματα κοινωνικής διαβούλευσης».

Είναι ολοφάνερος ο ρόλος του ΔΙΔΔ. Να εκπαιδεύει στον «κοινωνικό διάλογο», η διεξαγωγή του οποίου και μόνο «νομιμοποιεί» στη συνείδηση των εργαζομένων την αντίληψη της ταξικής συνεργασίας και τελικά της υποταγής στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ