Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να αντιδράσουν πιο μαχητικά και πρακτικά οι εργαζόμενοι

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε, χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η προπαγάνδα που κάνει η κυβέρνηση για τα ρετιρέ των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια προπαγάνδα με μεγάλη σκοπιμότητα, να οδηγήσει τους δημόσιους υπάλληλους, και στη συγκεκριμένη περίπτωση τους εκπαιδευτικούς που δεν είχαν και τους υψηλότερους μισθούς σε σχέση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους, να τους οδηγήσει στη ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Υποστηρίζουμε και τα εργασιακά και τα οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών, γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σαν βάση τον εκπαιδευτικό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς έναν καλά αμειβόμενο εκπαιδευτικό χωρίς δεύτερη δουλειά. Με μικρότερο αριθμό μαθητών μέσα στην τάξη, προκειμένου να κάνει ένα σύνθετο εκπαιδευτικό έργο.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και για την υπόθεση των βιβλίων, αλλά και γενικά για το περιεχόμενο της μόρφωσης, για το διαφοροποιημένο σχολείο και για το τοπικό σχολείο που έχει αποφασίσει μέσω του "Καλλικράτη".

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς θεωρούμε ότι πρέπει και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να αντιδράσουν πρακτικά, και όχι μόνο διακηρυκτικά, στα χαράτσια που έρχονται και ακόμα πιο μαχητικά, ύστερα από τα τελευταία φορολογικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπου από τη μία τσέπη θα μας παίρνει τη μείωση των μισθών και ό,τι αφήνει από τους μισθούς θα μας τα παίρνει από τη φορολογία».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η δημόσια εκπαίδευσης καταρρέει και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης. Στα πλαίσια της περιοδείας που έχουμε κάνει, προκειμένου να ενημερώσουμε τα πολιτικά κόμματα, ενημερώσαμε το ΚΚΕ, για την άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Ζητήσαμε να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που μπορεί, εντός και εκτός κοινοβουλίου, ώστε να ανατραπεί αυτή η πολιτική, που μας οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ