Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών

Ασφαλίτης, με πολιτικά ρούχα, εμφανίστηκε, προχτές το απόγευμα, έξω από υπό κατάληψη σχολείο στη Νέα Ιωνία Βόλου, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές του μαθητικού κινήματος και να εμποδίσει την οργάνωση της κινητοποίησης. Μάλιστα, ζήτησε από μέλη της ΚΝΕ που βρίσκονταν εκεί να του δείξουν τις ταυτότητες τους, απειλώντας τους ακόμα και με σύλληψη. Η επιχείρηση συνεχίστηκε και αργά το βράδυ με περιπολικά της αστυνομίας να τριγυρίζουν προκλητικά έξω από το υπό κατάληψη σχολείο.

Για το εν λόγω τρομοκρατικό συμβάν, ο Απ. Νάνος, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, προέβη σε διάβημα προς την Αστυνομική Διεύθυνση του νομού.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση Μαγνησίας της ΚΝΕ καταγγέλλει «την προσπάθεια του αστικού κράτους και των μηχανισμών για την καταστολή που θέλουν να επιβάλουν στο μαθητικό κίνημα» και «καλεί όλους τους μαθητές να καταδικάσουν την προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων τους. Με οργανωμένο - περιφρουρημένο αγώνα» - συνεχίζει - «να παλέψουν μέσα από το ΣΑΣ Βόλου, μαζί με το ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ. Να διαλέξουν το δρόμο της ανυπακοής στα μονοπώλια. Να απομονώσουν τους ανοιχτούς και κρυφούς μηχανισμούς του κράτους που θέλουν να σμπαραλιάσουν τους αγώνες του λαού. Είτε αυτοί έρχονται με τις ασφαλίτικες ταυτότητες, είτε με την κουκούλα και τη μολότοφ. Να οργανώσουν οι ίδιοι τους αγώνες τους, με ζωντανές διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις), να μη μασήσουν στους "ανώνυμους" οργανωτές του "Facebook" και των "ανώνυμων" sms του Υπουργείου». Καλεί επίσης, γονείς κι εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλευρό των μαθητών.

Στη Λάρισα

Κρούσμα τρομοκράτησης των αγωνιζομένων μαθητών είχαμε και στο 4ο Λύκειο Λάρισας, με δράστες εκεί «αγανακτισμένους γονείς», οι οποίοι αντάλλασσαν απόψεις για να βρουν τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο πίεσης προς τους μαθητές, ώστε να τους εξαναγκάσουν να σταματήσουν την κατάληψη. Ανάμεσά τους ήταν και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης που πρότεινε, όποιοι συμφωνούν μαζί του να υπογράψουν ένα χαρτί και να καλέσουν την αστυνομία και τον εισαγγελέα να παρέμβουν για να σταματήσει η κατάληψη του σχολείου! Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση μιας μάνας που είναι στέλεχος του ΠΑΜΕ, η οποία παρεμβαίνοντας επισήμανε ότι οφείλουμε να σταθούμε, αγωνιστικά, στο πλευρό των παιδιών μας.

Στις Σέρρες

Την τρομοκράτηση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Σερρών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Σερρών της ΚΝΕ. Οι μαθητές την περασμένη Δευτέρα έκαναν αποχή και πορεία και το βράδυ προσπάθησαν να κλείσουν το σχολείο τους, με σκοπό το επόμενο πρωί να κάνουν γενική συνέλευση και να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Διεύθυνση και μερίδα εκπαιδευτικών τους εμπόδισε, ενώ τις επόμενες μέρες, προσπαθούσαν να εμποδίσουν και την επαφή των μαθητών με τους συμμαθητές τους του Συντονιστικού και τους φοιτητές του ΜΑΣ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το σχολείο, φτάνοντας στο σημείο να καλέσουν έως και την αστυνομία για να απομακρύνει τους νεολαίους που έκαναν εξόρμηση. Η Οργάνωση Σερρών της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να μη λυγίσουν στις απειλές και την τρομοκρατία. Να συσπειρωθούν γύρω από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους.

Στην Ηγουμενίτσα

Στο 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται σε κατάληψη, ασφαλίτες μετά από σχετική καταγγελία για παρουσία εξωσχολικών, όπως είπαν, προχώρησαν σε εξακρίβωση των στοιχείων μελών της ΚΝΕ και του ΜΑΣ, που βρίσκονταν έξω από το σχολείο και διακινούσαν προπαγανδιστικό υλικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ