Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΑΤ
Κάλεσε μέλη του σωματείου να παρουσιαστούν στο Αστυνομικό Τμήμα!

Εργαζόμενοι, μαθητές και γονείς παλεύουν να κρατήσουν «ζωντανό» το μοναδικό στη χώρα Κέντρο για τυφλούς

Από το συμβολικό αποκλεισμό στη Θησέως
Από το συμβολικό αποκλεισμό στη Θησέως
Πρόσκληση να εμφανιστεί εντός τριών ημερών στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας δέχτηκε προχτές το βράδυ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), ενώ αντίστοιχες προσκλήσεις έχουν ήδη πάει σε άλλα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου. Η προσπάθεια ανοιχτής τρομοκράτησης έχει ξεκάθαρο στόχο να «σπάσει» τη μαζική αγωνιστική δράση που αναπτύσσουν τις τελευταίες μέρες εργαζόμενοι, μαθητές και οι γονείς τους, όπως και την κατάληψη που πραγματοποιούν μετά από απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων, τόσο των εργαζομένων, όσο και των γονέων των μαθητών, διεκδικώντας το αυτονόητο: Να πληρωθούν οι εδώ και 9 μήνες απλήρωτοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, να διευρυνθεί ο ρόλος του ΚΕΑΤ ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όλων των τυφλών και να λειτουργεί με επαρκές, μόνιμο προσωπικό. Επιχειρείται δε ο εκφοβισμός σε μια περίοδο που συνολικά οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βρίσκονται σε αναβρασμό, οργανώνουν την πάλη τους και συμμετέχουν μαζικά σε συλλογικές διαδικασίες.

Η πρόσκληση των μελών του σωματείου έγινε μετά από εισαγγελική παρέμβαση που προκάλεσε η διοίκηση του ΚΕΑΤ με τις εξής κατηγορίες: Οτι η κατάληψη έγινε «παράνομα» και μετά επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, ότι το σωματείο δεν παρέδωσε στη διοίκηση του ΚΕΑΤ τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης και ότι οι οικότροφοι μαθητές μένουν εξαιτίας της κατάληψης χωρίς φροντίδα και εκτεθειμένοι σε κινδύνους. Ο πρόεδρος του σωματείου αντέκρουσε χτες στο Αστυνομικό Τμήμα τις παραπάνω κατηγορίες, λέγοντας πως οι Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων και γονέων πήραν απόφαση για κατάληψη και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ υπάρχει πάντα προσωπικό ασφαλείας για τους οικότροφους μαθητές. Να σημειωθεί δε ότι οι μαθητές του ΚΕΑΤ βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και των γονιών και συμμετέχουν σύσσωμοι στις κινητοποιήσεις. Επιπλέον, όπως τονίζει το σωματείο, τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης δεν πρόκειται να δοθούν στη διοίκηση του ΚΕΑΤ, αλλά της έχει κοινοποιηθεί η απόφασή τους για κατάληψη του κτιρίου.

Με ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι εργαζομένων και γονέων μαθητών του ΚΕΑΤ καταγγέλλουν τη διοίκηση σημειώνοντας: «Αυτοί που με την πολιτική τους και με αφόρητες πιέσεις και απειλές για απόλυση εξανάγκαζαν επί 9 μήνες τους συμβασιούχους εργαζομένους του ΚΕΑΤ να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, ζητούν τώρα και τα ρέστα, επειδή οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Δικαιώματα μάλιστα που είναι απόλυτα συνυφασμένα με την ύπαρξη και λειτουργία του μοναδικού πανελλαδικά δημόσιου Κέντρου για τυφλούς.

Επειδή τα κρούσματα δίωξης συνδικαλιστών και ποινικοποίησης των αγώνων πληθαίνουν αυτή τη στιγμή στους χώρους του Δημοσίου που βρίσκονται σε κινητοποίηση, εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για κυβερνητική μεθόδευση βίαιης καταστολής και τσακίσματος κάθε φωνής αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων που την υπαγορεύουν. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι και οι γονείς των μαθητών του ΚΕΑΤ και οι τυφλοί μαθητές σε συντονισμό με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς της Πρόνοιας και των αναπήρων θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως τη δικαίωσή του».

Το περιστατικό καταγγέλλει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) θυμίζοντας μεταξύ άλλων: «Πέρσι οι ίδιοι μηχανισμοί έστελναν τους μαθητές του ΚΕΑΤ στα αστυνομικά τμήματα απειλώντας τους με δικαστικές διώξεις επειδή διεκδικούσαν καθηγητές και βιβλία».

Σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, διοργανώνουν πικετοφορία στην Καλλιθέα με κατάληξη στο Δημαρχείο της πόλης και συμμετοχή στη συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Καλλιθέας, ενώ την Παρασκευή, στη 1 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας μαζί με άλλους φορείς της Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ