Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΕΒΟ - ΣΟΦΙΑ.-- Η Ουκρανία είναι έτοιμη να συνεισφέρει στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής «αντιπυραυλικής ασπίδας» του ΝΑΤΟ αν σ' αυτή συνεργαστεί και η Ρωσία, μετέδωσε χτες το ουκρανικό πρακτορείο «Unian» επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ Ιγκορ Ντολγκόφ. Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας της Βουλγαρίας Ανιου Αγγέλος δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ πως στη χώρα του δεν πρόκειται να εγκατασταθούν ούτε ραντάρ ούτε άλλα στοιχεία της «ασπίδας» επειδή δεν κρίνεται απαραίτητο μετά την σχετική συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τριάντα δύο σορούς ανακάλυψε το Ναυτικό του Μεξικού σε διαφορετικές περιοχές της πόλης Βερακρούς. Η μακάβρια αυτή ανακάλυψη ήρθε στο φως δύο βδομάδες, αφότου άγνωστοι πέταξαν 35 σορούς σε πολυσύχναστο δρόμο στα προάστια της πόλης, «απώλειες» του βρώμικου πολέμου μεταξύ καρτέλ των ναρκωτικών και αρχών ασφαλείας.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το Σουδάν θα αποσύρει όλα τα στρατεύματα από την πετρελαιοφόρα κεντρική περιοχή Αμπγέι (η οποία παραμένει ακαθόριστο εάν θα παραμείνει στο Σουδάν ή στο Νότιο Σουδάν) και ταυτόχρονα θα αναπτυχθούν στην περιοχή 4.200 κυανόκρανοι του ΟΗΕ ανακοίνωσε χτες ο Σουδανός πρέσβης στα Ηνωμένα Εθνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ