Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Μέχρι τις 28 του Φλεβάρη η αίτηση για ρύθμιση

Η ρύθμιση αφορά ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια σε αγρότες και δικαιούχους ΟΕΚ

Λήγει στις 28 του Φλεβάρη, η προθεσμία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων στεγαστικών δανείων, που είχαν χορηγηθεί σε αγρότεςκαι δικαιούχους το Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) με την εγγύηση του δημοσίου. Αυτό προβλέπεται από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, στα πλαίσια υλοποίησης σχετικής διάταξης του νέου φορολογικού νόμου, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Προϋπόθεση για τη ρύθμιση αυτών των ληξιπρόθεσμων δανείων, είναι να έχει βεβαιωθεί η είσπραξή τους και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με τη λήξη της προθεσμία (28 του Φλεβάρη) «δεν πρόκειται να δοθεί παράταση».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η ρύθμιση προβλέπει τα εξής:

  • Δίνεται η δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης των βεβαιωμένων στις Εφορίες χρεών από στεγαστικά δάνεια, που εκχωρήθηκαν στο δημόσιο ή για τα οποία δόθηκε η εγγύηση του δημοσίου.
  • Οι οφειλέτες που θα κάνουν χρήση της ρύθμισης μέχρι τις 28 του Φλεβάρη απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και παράλληλα θα έχουν έκπτωση 40%επί του βεβαιωμένου κεφαλαίου.

Το υπουργείο Οικονομικών δίνει ένα (μάλλον ακραίο) παράδειγμα του οφέλους που θα προκύψει από τους οφειλέτες, που θα ζητήσουν με αίτησή τους να υπαχθούν στη σχετική, ευνοϊκή, όπως χαρακτηρίζεται, ρύθμιση. Σύμφωνα με το παράδειγμα του υπουργείου «στεγαστικό δάνειο 5 εκατ. δρχ. που είναι βεβαιωμένο στην Εφορία και το οποίο επιβαρύνεται λόγω καθυστέρησης στην εξόφλησή του με ακόμη 12 εκατ. δρχ. (σύνολο δηλαδή 17 εκατ. δρχ.) με την υπαγωγή του στη συγκεκριμένη ρύθμιση καταβάλλονται εφάπαξ 3 εκατ. δρχ., δηλαδή το αρχικό ύψος του δανείου (5 εκατ. δρχ.) μειωμένο κατά 40% και χωρίς προσαυξήσεις για την καθυστέρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ