Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
Ποιος θα πληρώσει το κόστος αντικατάστασής τους

Το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη Βουλή

Τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να αντικαταστήσουν τις ταμειακές τους μηχανές με άλλες που θα εκδίδουν αποδείξεις και σε δραχμές και σε ευρώ, έφεραν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αντ. Σκυλλάκος. Οι βουλευτές του Κόμματος, αφού επισημαίνουν ότι το κόστος αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών είναι μεγάλο, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των ΕΒΕ - με δεδομένη την πτώση του τζίρου τα τελευταία χρόνια - ώστε να ανταποκριθούν στο νέο μέτρο.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μετά την επίσημη είσοδο του ευρώ στη ζωή μας καλούνται, πέρα από την αναγραφή των τιμών σε ευρώ στις ετικέτες των προϊόντων που πωλούν, να αντικαταστήσουν τις ταμειακές μηχανές, προκειμένου να εκδίδουν αποδείξεις σε δραχμές και σε ευρώ. Μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση, που κυμαίνεται από 145.000 δρχ. έως και πάνω από 300.000 δρχ.

Με δεδομένη τη σημαντική πτώση του τζίρου τα τελευταία χρόνια, λόγω της διαρκούς λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας που υπάρχει, ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σκοπεύει να πάρει, ώστε και η αλλαγή των ταμειακών μηχανών να γίνει εντός του χρονικού ορίου (30/4/2001) και οι ΕΒΕ να ανταποκριθούν στο νέο μέτρο χωρίς οικονομικούς κραδασμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ