Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Υπογραφή συμφωνιών για το φυσικό αέριο

ΣΜΥΡΝΗ.--

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε χτες ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Τουρκίας - Αζερμπαϊτζάν, που έλαβε χώρα στη Σμύρνη, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις ενεργειακές συμφωνίες και δη για το φυσικό αέριο, που υπογράφηκαν. Η συμφωνία για το φυσικό αέριο δεν αποκαλύφθηκε λεπτομερώς, ωστόσο πρόκειται για το σχέδιο «Σάχντενιζ 2», με το Αζερμπαϊτζάν να δηλώνει ότι η παραγωγή φυσικού αερίου του θα ξεκινήσει το 2016 - 17, ενώ υπογράφηκε και συμφωνία για την αγορά φυσικού αερίου και τη μεταφορά του από το Αζερμπαϊτζάν προς την Τουρκία.

Σε κοινές του δηλώσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αζέρος Πρόεδρος σημείωσε ότι η υπογραφή των χτεσινών συμφωνιών αναβαθμίζει το επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών και ενισχύουν τους δεσμούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν έχουν στρατηγική συνεργασία τόσο στον τομέα του εμπορίου όσο και της άμυνας, με τον Ρ. Ερντογάν στις δηλώσεις του να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», καθώς επίσης και τη δέσμευσή τους για ηρεμία και σταθερότητα στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ