Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Κλονίζεται ο κυβερνητικός συνασπισμός

ΡΩΜΗ.--

Με το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης βρίσκεται αντιμέτωπος ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς ο κυβερνητικός εταίρος «Λίγκα του Βορρά» φέρνει αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, φυσικά για δικούς της λόγους δημαγωγίας, προβάλλοντας «ότι δε θα γίνει ό,τι θέλουν οι Γερμανοί». Η Λίγκα θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η κυβέρνηση, προσβλέποντας σε προσφυγή στις κάλπες και όχι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα εφαρμόσει τις «μεταρρυθμίσεις».

Οι συναντήσεις που είχε χτες ο Ιταλός πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τζιάνι Λέτα ολοκληρώθηκαν χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο σχόλιο από τον Μπερλουσκόνι.

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε αργά το βράδυ της Δευτέρας το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπου προσπαθούσε να περάσει πρόσθετα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα στο όνομα της μείωσης του χρέους και του ελλείμματος, που είναι διογκωμένο και δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα και στην ευρωζώνη και τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων που οξύνονται στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ