Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Αυτοκτονία άνεργης μητέρας για δάνειο στην τράπεζα

Οι τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην Ουγγαρία αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά με αφορμή την αυτοκτονία της 51χρονης Εύας Στάισζνι στις 6 Οκτώβρη. Η γυναίκα αυτή πρόσφατα απολύθηκε από τη δουλειά της στο μετρό της Βουδαπέστης και βρέθηκε αντιμέτωπη με την τράπεζα από την οποία είχε πάρει στεγαστικό δάνειο, αφού δεν μπορούσε να καταβάλει τις δόσεις της. Η απόφαση της τράπεζας ήταν να προχωρήσει σε κατάσχεση του σπιτιού στο οποίο διέμενε με την 21χρονη κόρη της. Οταν η αστυνομία με εντολή της τράπεζας πήγε να τη βγάλει από το σπίτι, η άνεργη μητέρα προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα πηδώντας από το παράθυρο. Σύμφωνα πλέον με επίσημα στοιχεία, 1.200.000 νοικοκυριά αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα της μη δυνατότητας καταβολής των δόσεων των στεγαστικών δανείων και την άμεση απειλή της κατάσχεσης των σπιτιών τους.

Ετσι το ζήτημα της στέγης και της εκμετάλλευσής του από το σημερινό αστικό σύστημα εξελίσσεται σε μια πραγματική μάστιγα για τα λαϊκά στρώματα. Το ζήτημα της στέγης όπως και άλλες βασικές λαϊκές ανάγκες είχαν λυθεί στην διάρκεια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και επανήλθαν και πάλι στο προσκήνιο με την καπιταλιστική παλινόρθωση εδώ και 20 χρόνια.

Την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια της τραγικής μητέρας εξέφρασαν το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας και το Σωματείο των Εργαζομένων στο Μετρό της Βουδαπέστης και καλούν τους εργαζόμενους να μετατρέψουν την σημερινή κηδεία της Εύας σε σιωπηλή διαμαρτυρία καταδίκης αυτής της βάρβαρης πολιτικής που οδηγεί τους ανθρώπους σε απόγνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ