Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
«Να συλληφθεί ο αρχιτέκτονας των ΝΑΤΟικών επιδρομών!»

Τη σύλληψη του πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος αναμένεται να φθάσει αύριο στο Βελιγράδι, απαίτησε χτες το σερβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Σε ανακοίνωση του κόμματος, πρόεδρος του οποίου είναι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, απαιτείται η κράτηση και σύλληψη του Χαβιέ Σολάνα ως ενός από τους κύριους υπεύθυνους των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών που οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδων αδικοχαμένων Γιουγκοσλάβων πολιτών.

«Η επίσκεψη του αρχιτέκτονα της επίθεσης κατά της χώρας μας, Χαβιέ Σολάνα, είναι ταυτόχρονα υποκριτική αλλά και μία απαράμιλλη ντροπή για τη χώρα», επισημαίνει η χτεσινή ανακοίνωση του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που καταλήγει αναφέροντας πως «η άφιξή του στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου ισοδυναμεί με έξοδο μαχητικού αεροσκάφους του ΝΑΤΟ που ξεφόρτωναν την άνοιξη του 1999 το φονικό φορτίο τους πάνω στη γη των προγόνων»...

Ενας άλλος πολιτικός σχηματισμός, η «Πατριωτική Συμμαχία» είχε προγραμματίσει για αργά χτες το απόγευμα διαδήλωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά του Χαβιέ Σολάνα, ενώ οι γενικότερες αντιδράσεις κατά του πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ θα κορυφωθούν στη Σερβία με την αυριανή άφιξή του στο Βελιγράδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ