Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εύγλωττη σιωπή

Επιλεκτικές οι δημοκρατικές ευαισθησίες των αστικών ΜΜΕ. Ανήμερα της 28ης Οκτώβρη ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, επισκέφτηκε το σπίτι του δικτάτορα Μεταξά, αποτίοντας φόρο τιμής στον ίδιο και το καθεστώς του, τη μεταξική δικτατορία, που έγινε συνώνυμη της πιο μαύρης αντίδρασης, του απηνούς διωγμού κομμουνιστών, δημοκρατών, προοδευτικών ανθρώπων της εποχής. Στο καθεστώς που παρέδωσε κρατούμενους κομμουνιστές στους Γερμανούς για να καταλήξουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το γεγονός πέρασε «απαρατήρητο» απ' το σύνολο του αστικού Τύπου. Ούτε είδηση, ούτε σχόλιο, τίποτα. Η μουγγαμάρα των ΜΜΕ των αστών είναι βεβαίως εξηγήσιμη. Αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που κόπτονται για τη δημοκρατία, δεν είπαν κουβέντα για τους ύμνους στο δικτάτορα φασίστα Μεταξά από το ΛΑ.Ο.Σ.

Γιατί τέτοια σιωπή; Δικός τους άνθρωπος ήταν ο Μεταξάς, δικός τους είναι και ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του, οργανικό κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος, έχει βάλει γερές πλάτες στο πέρασμα της πολιτικής που για χάρη των κερδών τους τσακίζει το λαό και τα δικαιώματά του. Εχει δώσει επιτυχώς εξετάσεις στον αντικομμουνισμό και στο χτύπημα του λαού και του κινήματός του, μη διστάζοντας προκειμένου να το πετύχει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά μεθόδους όπως η προβοκάτσια, η συκοφαντία, η διαστρέβλωση. Κατά «το ένα χέρι νίβει τ' άλλο», τα ΜΜΕ των αστών και τα άλλα αστικά κόμματα ανταποδίδουν στον ΛΑ.Ο.Σ. και τον πρόεδρό του. Η σιωπή τους λέει περισσότερα απ' όσα νομίζουν. Ομολογεί ότι άλλα τους ανησυχούν και όχι τα αισθήματα θαυμασμού προς τις δικτατορίες του ΛΑ.Ο.Σ. και του προέδρου του.

Ας το κρατήσει αυτό ο λαός στο νου του, κι ας το ανασύρει κάθε φορά που εν χορώ τα ΜΜΕ θα λοιδορούν τους αγώνες του και το ΚΚΕ που μοχθεί για την ανάπτυξή τους, κάθε φορά που θα διαβάζει πύρινα άρθρα για το ΚΚΕ που κινείται εκτός «συνταγματικού τόξου» και στα «όρια της δημοκρατικής νομιμότητας» επειδή υπερασπίζεται το δίκιο του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ