Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ερωτηματικά για την αντικατάσταση των αρχηγών

Ξεκάθαρες εξηγήσεις στο λαό για τις χτεσινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, ζητάει το ΚΚΕ

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η χθεσινή κυβερνητική απόφαση για αντικατάσταση του συνόλου της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα υπό συνθήκες γενικευμένης ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό, δίνοντας την εντύπωση πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει οπισθοφυλακές στα κρίσιμα πόστα, ενόψει εξελίξεων.

Συγκεκριμένα, χτες το απόγευμα και λίγο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συνήλθε το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας) και αποφάσισε την αντικατάσταση των τεσσάρων αρχηγών των γενικών επιτελείων. Στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Μιχάλης Κωσταράκος, ως τώρα διοικητής του ΝΑΤΟικού στρατηγείου Θεσσαλονίκης (Γ' ΣΣ). Αρχηγός ΓΕΣ ορίστηκε ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζαζιάς, ως τώρα διοικητής Δ' ΣΣ. Αρχηγός ΓΕΝ ο υποναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ως τώρα Α/Ε ΔΔΜΝ. Και αρχηγός ΓΕΑ ορίστηκε ο Αντώνης Τσαντιράκης, ως τώρα αρχηγός ΑΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι απομακρυνθέντες αρχηγοί των γενικών επιτελείων (ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ι. Γιάγκος, ΓΕΣ αντιστράτηγος Φρ. Φράγκος, ΓΕΑ αντιπτέραρχος Β. Κλόκοζας) είχαν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ στις 6 Αυγούστου 2009, μετά από έκτακτες κρίσεις, λίγες μέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών της 4ης Οκτώβρη 2009. Ο απομακρυνθείς αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης είχε τοποθετηθεί στις 17 Φλεβάρη 2010 από τη σημερινή κυβέρνηση.

Για τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει: «Ο υπουργός Αμυνας και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις στο λαό για ποιο λόγο σ' αυτές τις συνθήκες αντικατέστησαν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ