Σάββατο 19 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Τρία εκατομμύρια κινδυνεύουν από την πείνα

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Τραγικές είναι οι ανθρωπιστικές συνέπειες του ιμπεριαλιστικού δεκαετούς πολέμου στο Αφγανιστάν, καθώς πέρα από τους χιλιάδες νεκρούς αμάχους, ο λαός της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πείνας, ως συνέπεια του πολέμου και της κατοχής. Ο υποσιτισμός και οι ασθένειες απειλούν άμεσα το λαό της χώρας, παράλληλα με τις κατοχικές δυνάμεις και τους Ταλιμπάν, καθώς περισσότερα από τρία εκατομμύρια Αφγανών βρίσκονται αντιμέτωποι με την πείνα. Η μεγάλη ξηρασία είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί σχεδόν το 80% της σοδειάς σίτου στη χώρα, ενώ οι τιμές των τροφίμων που έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

Μηδαμινή είναι η ανταπόκριση του ΟΗΕ, καθώς έχει μπορέσει να συγκεντρώσει περίπου το 7% από τα 142 εκατομμύρια δολάρια που είχαν εξαγγελθεί, με τους «διεθνείς δωρητές», που είναι οι ίδιες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο, να μην ανταποκρίνονται. Χαρακτηριστικές είναι οι εκκλήσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων που προειδοποιούν ότι αν δε συγκεντρωθούν προμήθειες για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση, εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν λόγω της πείνας.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι επιθέσεις με αποτέλεσμα χτες, ακόμα επτά παιδιά και ένας άμαχος να χάσουν τη ζωή τους σε εκρήξεις βομβών στην περιοχή Ουρουζγκάν, οι οποίες αποδίδονται σε «μαχητές των Ταλιμπάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ