Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΙΛΙΟΝ - ΒΥΡΩΝΑ
Στόχος η οργανωμένη αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα

Στιγμιότυπο από τη λαϊκή συνέλευση στο Βύρωνα
Στιγμιότυπο από τη λαϊκή συνέλευση στο Βύρωνα
Δημιουργία και ανάπτυξη παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία του Ιλίου, ενός μαζικού λαϊκού κινήματος από εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, που συσπειρωμένοι σε μαζικούς φορείς, σωματεία και συνδικάτα, που θα αντιμετωπίσουν οργανωμένα τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, πρέπει να είναι ο στόχος της Λαϊκής Επιτροπής που συγκροτήθηκε χτες.

Τα παραπάνω ήταν στο επίκεντρο της χτεσινής σύσκεψης για τα χαράτσια που διοργάνωσαν το παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ιλίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή Ιλίου ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ιλίου (μέλος ΟΓΕ) και η Επιτροπή Ιλίου ΜΑΣ.

Οπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Τάσος Τασιούλας, γραμματέας του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Ιλίου, «πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι αυτό το χαράτσι (σ.σ. για τα ακίνητα), αλλά και άλλα δεν αφορούν μόνο αυτή τη χρονιά αλλά ουσιαστικά έρχονται για να μείνουν και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου. Τα μέλη των Σωματείων, οι πρωτοπόροι αγωνιστές να μπουν μπροστά στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή και να πρωτοστατήσουν με πρωτοβουλίες ώστε να πάρει σάρκα και οστά η οργανωμένη άρνηση πληρωμής χαρατσιών».

Την ανάγκη να οργανωθεί η πάλη για την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών εξέφρασαν, επίσης, με παρεμβάσεις τους, η Μαρία Φιλατεράκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ιλίου, ο Γιώργος Σταματόπουλος εκ μέρους της Επιτροπής ΠΑΣΕΒΕ Ιλίου, η Μαίρη Μπολοβίνου από την Επιτροπή του ΜΑΣ Ιλίου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκαν περιοδείες στις γειτονιές, συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης στις πολυκατοικίες και εξορμήσεις για την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση αύριο Τετάρτη στις 8 το απόγευμα η Λαϊκή Επιτροπή θα παρέμβει στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του υποσιτισμού των παιδιών στα σχολεία και την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 7 το πρωί στη ΔΕΗ των Αγ. Αναργύρων.

Στο Βύρωνα

Λαϊκή Επιτροπή συστήθηκε χτες και στο Βύρωνα με πρωτοβουλία του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, των συνταξιούχων ΙΚΑ Βύρωνα και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.

Πρώτη προτεραιότητα της Λαϊκής Επιτροπής θα είναι η προετοιμασία της απεργίας την 1η Δεκέμβρη, με εξορμήσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης, έτσι ώστε να δοθεί μια απάντηση στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση. Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην παρέμβαση στους ανέργους. Η Λαϊκή Επιτροπή έχει προγραμματίσει να βρίσκεται καθημερινά στον ΟΑΕΔ του Βύρωνα, όπου καθημερινά δεκάδες άνεργοι πηγαίνουν εκεί, με στόχο όχι μόνο κανείς άνεργος να μη μείνει χωρίς βιβλιάριο ασθενείας, αλλά στοχεύοντας ταυτόχρονα και στην ανάπτυξη της πάλης για την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, που πρέπει να αναπτυχθεί σε κάθε γειτονιά.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις στη ΔΕΗ για επανασύνδεση ρεύματος σε όποια λαϊκή οικογένεια μείνει χωρίς ρεύμα.

Η Λαϊκή Επιτροπή απαιτεί κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση, με άμεση προμήθεια πετρελαίου χωρίς την οικονομική συμμετοχή των γονέων. Παρέμβαση στο δήμο θα γίνεται και για τα χαράτσια που έχουν να κάνουν με το τέλος αποχέτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ