Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δεκαοκτώ νεκροί και τριάντα τραυματίες είναι ο απολογισμός δύο επιθέσεων, χτες, στη βόρεια ιρακινή επαρχία Ντιγιάλα, όπου στόχος έκρηξης έγινε ανοιχτή αγορά στην πόλη Κχάλις και στόχος ενόπλων τα σπίτια μελών της σουνιτικής οργάνωσης «Σάχουα» (Αφύπνιση) που τώρα μόνη της και παλαιότερα σε στενή συνεργασία με τις αμερικανικές δυνάμεις είχε σταθεί απέναντι στην «αλ Κάιντα». Την ίδια ώρα, μετά τις ΗΠΑ (ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μπάιντεν ολοκλήρωνε χτες την επίσκεψή του στο Ιράκ ενώ ιρακινή αντιπροσωπεία μετέβη στη Μόσχα για να διαπραγματευτεί την αγορά ρωσικών όπλων.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Πακέτο οικονομικών μέτρων που θα έχουν άμεση ισχύ ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση της Βραζιλίας προκειμένου όπως τόνισε στην ανακοίνωσή της «να περιορίσει τις συνέπειες που θα έχει στη χώρα η παγκόσμια κρίση». Πρόκειται για μέτρα ενίσχυσης του ντόπιου κεφαλαίου ώστε να βγει με μικρότερες ζημιές από την καπιταλιστική κρίση και βασίζονται σε αγορά ομολόγων και μετοχών και φορολογικές ελαφρύνσεις των βιομηχάνων.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ελεύθερη υπό την προϋπόθεση να παντρευτεί το βιαστή της αφέθηκε νεαρή Αφγανή, η οποία γέννησε και το παιδί της στη φυλακή μετά το βιασμό. Τη «χάρη» για την αποφυλάκισή της ενέκρινε ο εγκάθετος πρόεδρος της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, καθώς σύμφωνα με τη Σαρία, υπεύθυνες για το βιασμό θεωρούνται οι γυναίκες. Η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι αν της δοθεί το δικαίωμα της επιλογής δε θα πραγματοποιήσει το γάμο.

ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Το Νότιο Σουδάν κατηγόρησε χτες το Σουδάν πως έκλεψε πάνω από 1.000.000 βαρέλια πετρελαίου τα οποία οι (βορειο)σουδανικές αρχές τα κατέσχεσαν στο Πορτ Σουδάν μέχρι να επιτευχθεί διμερής συμφωνία σχετικά με τη χρήση των λιμανιών και των αγωγών πετρελαίου που βρίσκονται στο βορρά από τον πετρελαιοπαραγωγό νότο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ