Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Κλιμακώνουν με απεργία την Τρίτη σε όλο το Θριάσιο
  • Πλήθος εργατόκοσμου συμμετείχε στη συναυλία της Κυριακής
  • Σε σύσκεψη για την οργάνωση της αλληλεγγύης καλεί μεθαύριο Πέμπτη το ΠΑΜΕ

Στιγμιότυπα από τη συναυλία της Κυριακής
Στιγμιότυπα από τη συναυλία της Κυριακής
Σε πανθριασιακή 24ωρη απεργία την Τρίτη 13 Δεκέμβρη με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας καθώς και συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας, με στόχο να δοθεί συντονισμένη απάντηση όλων των εργαζομένων της περιοχής στην εργοδοτική επίθεση, κατέληξε η χθεσινή σύσκεψη εκπροσώπων δεκάδων σωματείων στην Ελευσίνα μετά από πρωτοβουλία - κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Την ίδια στιγμή, κι ενώ η ανάγκη να δυναμώσει ορμητικά η έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς μεγαλώνει, μεθαύριο Πέμπτη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία της Αττικής σε σύσκεψη για την οργάνωση της αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς, στις 6 μ.μ. στο εργοστάσιο.

Η σύσκεψη και το κάλεσμα για απεργία ήταν απόφαση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης των απεργών χαλυβουργών την Κυριακή το πρωί, που δήλωσαν ομόφωνα, ότι συνεχίζουν την απεργία διαρκείας που σήμερα έφτασε την 37η ημέρα (βλ. ένθετο δίπλα το ψήφισμα της συνέλευσης).

Και η χθεσινή απόφαση για απεργία σε όλους τους χώρους εργασίας του Θριασίου έρχεται να δυναμώσει και να επεκτείνει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που αφορά όλη την εργατική τάξη. Αλλωστε η απεργιακή απόφαση πάρθηκε κάτω από την πίεση αυτού του αγώνα αλλά και το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που εκφράστηκε και πάλι μαζικά στη συναυλία που διοργανώθηκε τη Κυριακή το πρωί στο εργοστάσιο.

Ο Π. Θαλασσινός τραγουδά για τους απεργούς
Ο Π. Θαλασσινός τραγουδά για τους απεργούς
Σήμερα πάντως, οι απεργοί μαζί με τις οικογένειές τους θα μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις στην Κηφισιά όπου θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. στο σταθμό του Ηλεκτρικού και από εκεί θα πάνε με πορεία στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.

Είναι χαρακτηριστικό ακόμα, ότι αν και είχε κανονιστεί για σήμερα συνάντηση των δύο σωματείων της επιχείρησης (Ασπροπύργου και Βόλου) η διοίκηση του δεύτερου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) ανακάλυψε πάλι διάφορα προσχήματα και την ακύρωσε επιβεβαιώνοντας το βρώμικο εργοδοτικό ρόλο που παίζει. Δεν είναι ξεκομμένη άλλωστε και η νέα χθεσινή ανακοίνωση της εργοδοσίας με την οποία προσπαθεί να ρίξει λάσπη στο σωματείο απειλώντας, ότι αν κλείσει το εργοστάσιο θα ευθύνεται αυτό και ότι η επιχείρηση δεν έχει δουλειές για να ... απασχολήσει τους εργαζόμενους.

«Πλημμύρισε» η Χαλυβουργία αλληλεγγύη

Την Κυριακή το πρωί, εργαζόμενοι δεκάδων κλάδων, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων από κάθε γωνιά της Αττικής, γυναίκες, μικρά παιδιά, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι πλημμύρισαν κυριολεκτικά το χώρο. Απεργοί με τις οικογένειές τους έγιναν ένα μαζί με το πλήθος. Κουβέντιασαν για την απεργία, την κατάσταση σε άλλους εργασιακούς χώρους, έδωσε κουράγιο ο ένας στον άλλο και την υπόσχεση ότι θα βρίσκεται ο ένας στο πλευρό του άλλου.


Ιδιαίτερη συγκίνηση γέμισε απεργούς και συγκεντρωμένους όταν από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ότι νεοσύλλεκτος στρατιώτης, στην πρώτη του άδεια πήγε στο εργοστάσιο, έχοντας μαζέψει από άλλους φαντάρους 20 ευρώ για τους απεργούς!

Το λόγο πήραν αμέσως μετά, οι τραγουδιστές με πρώτο τον Παντελή Θαλασσινό να χαιρετίζει τους απεργούς λέγοντας: «Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε. Είμαστε όλοι μαζί σας» και να τραγουδάει στη συνέχεια «Εφτασε η ώρα για να σηκωθείς, εργατιά προχώρα δίπλα σου και εμείς». Και η συναυλία συνεχίστηκε με τη Σύλβια Καπερνάρου και τον Γιώργο Γεωργακάκη.

Περιοδεία στο Βόλο

Tα εργοστάσια της «Χαλυβουργίας», στο Βόλο, επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Τα μέλη της αντιπροσωπείας συζήτησαν με τους εργαζόμενους των δύο εργοστασίων καλώντας τους να πιέσουν τη διοίκηση του σωματείου τους να συναντηθεί με το σωματείο των απεργών συναδέλφων τους από τον Ασπρόπυργο και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις είτε με απεργία είτε με άλλες μορφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ