Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

OΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.- Την πλήρη υποστήριξή του προς τον Αμερικανό πρέσβη στο Βέλγιο, Χάουαρντ Γκούτμαν -Εβραίο στο θρήσκευμα και απόγονο επιζήσαντος από το Ολοκαύτωμα- εξέφρασε τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας στις εκκλήσεις Ρεπουμπλικάνων να παραιτηθεί αλλά και στην έντονη δυσφορία που διατύπωσε εμμέσως η ισραηλινή ηγεσία με αφορμή δηλώσεις του Γκούτμαν ότι «πλέον αναπτύσσεται ένας ιδιόμορφος αντισημιτισμός για τον οποίο ευθύνεται και η ισραηλινή ηγεσία λόγω της στάσης της απέναντι στους Παλαιστινίους, λόγω των εποικισμών και των στρατιωτικών επιθέσεων».

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη εκλογών -εντός 60 ημερών όπως ορίζει ο νόμος- ανακοίνωσε ο εμίρης του Κουβέιτ, σεΐκ Σάμπαχ, επιδιώκοντας να εκτονώσει κάπως την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια λόγω των αλλεπάλληλων σκανδάλων διαφθοράς. Η προεκλογική διαδικασία εκτιμάται ότι θα προκαλέσει καθυστερήσεις και χρονοτριβές στην εγκατάσταση Αμερικανών στρατιωτών στο εμιράτο, οι οποίοι αναμένεται, εντός των επομένων ημερών, να εγκαταλείψουν το γειτονικό Ιράκ.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Διά βοής ενέκριναν, σχεδόν, ομόφωνα τα μέλη της γαλλικής Βουλής την πρόταση για παραμονή της Γαλλίας στην ομάδα εκείνη των χωρών που ποινικοποιούν την πορνεία (ο νόμος έχει ψηφιστεί από το 1960) αλλά και για επέκταση της ποινικής ευθύνης και στην πλευρά του πελάτη που επίσης θα τιμωρείται.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Δύο εργαζόμενοι στο ορυχείο χαλκού Λα Ντιούσας, στην έρημο Ατακαμάμα στη βόρεια, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια έκρηξης στη στοά που εργάζονταν στα βάθη της γης, με αποτέλεσμα να προκληθεί κατολίσθηση.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ορκίστηκε χτες πρωθυπουργός του Βελγίου ο «σοσιαλιστής» Ελιο Ντι Ρούπο καθώς και η 13μελούς κυβέρνησή του, ύστερα από ανεπιτυχείς προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, που κράτησε 541 ημέρες. Στόχος της κυβέρνησης θα είναι η ψήφιση μέτρων λιτότητας - τόσο με περικοπές δαπανών όσο και με αύξηση φόρων - ύψους 11,3 δισεκατομμυρίων ευρώ με πρόσχημα τη μείωση του ελλείμματος. Τη προηγούμενη βδομάδα είχε επιτευχθεί συμφωνία έξι κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ