Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Πιέζουν για επιτάχυνση των μέτρων

Εντατικοποίηση της προώθησης των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου απέναντι στο ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο, ζητούν οι εμποροβιομήχανοι στο όνομα της «αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας», για να διευκολυνθεί η κερδοφορία και οι δουλειές τους.

Αυτό προκύπτει από την ομιλία του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με αυτό το θέμα. Μεταξύ άλλων, ο Κ. Μίχαλος εμφανίστηκε επικριτικός γιατί «εδώ και δυο χρόνια η χώρα αναλαμβάνει δεσμεύσεις τις οποίες δεν τηρεί (...) δεν έχει προχωρήσει καμία σοβαρή μεταρρύθμιση στο κράτος και στις αγορές, δεν έχει προχωρήσει καμία σοβαρή αποκρατικοποίηση, κανένα σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος στη μείωση των κρατικών δαπανών».

Οι αξιώσεις του κεφαλαίου που εκπροσωπεί το ΕΒΕΑ συνοψίζονται σε τρεις άξονες: πρώτον, «μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο επίπεδο της δημοσιονομικής προσαρμογής», με «ρεαλιστικές και αποτελεσματικές πολιτικές» που στηρίζονται στην παραπέρα μείωση των κοινωνικών δαπανών και των αντιλαϊκών ανατροπών σε όλα τα επίπεδα, στις ιδιωτικοποιήσεις, όλα αυτά που το κεφάλαιο βαφτίζει «τόνωση της ανάπτυξης». Δεύτερον, στο τσάκισμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, της λαϊκής αντίστασης, στην επιβολή του «νόμου και της τάξης». Τρίτον, στη στήριξη και ενίσχυση με κάθε τρόπο της δράσης του κεφαλαίου, στο όνομα της «δημιουργίας ενός φιλικότερου περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις» με έμφαση στα φορολογικά προνόμια και στην «αποσαφήνιση» των χρήσεων γης. Τέταρτο, στην ένταση του ταξικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με στόχο την παραγωγή των αυριανών εργαζομένων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο σε παγκόσμιο επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ