Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ
«Δυσαρέσκεια» για τη στάση της Βουλγαρίας

«Εκπληξη» και «δυσαρέσκεια» για την επίσημη πλέον μεταστροφή της Βουλγαρίας στο θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές στη συνάντηση της Mεικτής Eνεργειακής Eλληνο/Ρωσικής Ομάδας Εργασίας, στο υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, που στη συνάντηση εκπροσωπήθηκε από τον γγ Μ. Μαθιουδάκη, επισημαίνεται: «Η ελληνική και η ρωσική πλευρά εξέφρασαν την έκπληξη και δυσαρέσκειά τους για τις τελευταίες αποφάσεις της Βουλγαρίας. Τόνισαν ότι η οικονομική βιωσιμότητα του έργου είχε καταδειχθεί πλήρως ήδη από την περίοδο υπογραφής της τριμερούς Διακρατικής Συμφωνίας του 2007 και συμφώνησαν, αφού διαβουλευθούν με τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών και τη διεθνή εταιρεία του έργου, να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες ενδεδειγμένες ενέργειες. Αυτές θα αφορούν μεταξύ άλλων και εκείνες που σχετίζονται με τις υφιστάμενες υποχρεώσεις της Βουλγαρίας, οι οποίες απορρέουν από τη συμμετοχή της στη Διακρατική Συμφωνία και στη διεθνή εταιρεία του έργου».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, επίσης, «να εξετάσουν σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, στη βάση των εξαιρετικών διμερών τους σχέσεων, όλα τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με την επέκταση της συμφωνίας προμήθειας φυσικού αερίου της χώρας μας από τη Ρωσική Ομοσπονδία για τη μετά το 2016 περίοδο».

Η πρόταση της Ελλάδας για προώθηση μνημονίου συνεργασίας σε θέματα ενεργειακής απόδοσης, ιδίως στον κτιριακό τομέα, αλλά και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έγινε δεκτή, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον και για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ