Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ηττα-σοκ για Μπάρτσα

Η ήττα-σοκ της Μπαρτσελόνα από την τελευταία της βαθμολογίας Σαταντέρ, και μάλιστα με το βαρύ 4-0, ήταν το σημαντικότερο γεγονός στην Πριμέρα Ντεβιζιόν το Σαββατοκύριακο. Η αντίπαλος της ΑΕΚ την Πέμπτη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ... έφαγε ένα ισχυρό «χαστούκι» λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για την Αθήνα. Η άμυνα των «μπλαουγκράνα» έμπαζε από παντού και οι παίχτες της Σαταντέρ δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ετσι, το σερί των αήττητων αγώνων για τους Καταλανούς έσπασε στα 18 παιχνίδια τελικά, ενώ παράλληλα έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Πιο ευχάριστα ήταν τα πράγματα για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, Βαλένθια, που ενόψει και της επανέναρξης της διοργάνωσης επικράτησαν της Νουμάνθια με 3-0. Την ήττα γνώρισε από την Ατλέτικο Μπιλμπάο η Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0, αλλά όμως συνέχισε να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΑΓΓΛΙΑ: Αγνωστη λέξη τείνει να γίνει η ήττα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού ακόμα και όταν δε νικάει δε χάνει με τίποτα... Οι «μπέμπηδες», κάνοντας συντήρηση δυνάμεων για τον αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατάφεραν να περάσουν αλώβητοι και από το Στάνφορντ Μπριτζ. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Τσέλσι. Η Αρσεναλ επικράτησε της Ιπσουιτς με 1-0 και μείωσε.... κάπως τη διαφορά από τους πρωτοπόρους στους... 13 βαθμούς! Αντίθετα, η Λίβερπουλ έχασε και άλλο πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έφερε 1-1 με τη Σάντερλαντ.

ΙΤΑΛΙΑ: Ακάθεκτη προς την κατάκτηση του Σκουντέτο οδεύει η Ρόμα, που επικράτησε εκτός έδρας και της Μπολόνια με 2-1. Ετσι η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο παρέμεινε στην κορυφή του Καμπιονάτο και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας που έχει από τη δεύτερη Γιουβέντους. Η τελευταία επικράτησε με 3-0 της Νάπολι και έμεινε στο κυνήγι των «Ρωμαίων». Στραβοπάτημα που ίσως της στοιχίσει έκανε η Λάτσιο, η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με την Αταλάντα, που σταθεροποιήθηκε στην τέταρτη θέση. Για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να νικήσει η Ιντερ, που παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Ρετζίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ