Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΕ
Σοφιστείες Μητρόπουλου

«Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Η ιστορική αυτή ρήση περιγράφει απόλυτα την απόφαση του προέδρου της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλου. Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τα συμφέροντά του, έστειλε χτες κάποια μηνύματα προειδοποίησης με πολλούς αποδέκτες «εντός και εκτός των τειχών». Ουσιαστικά, όμως, κυρίως επιβεβαίωσε τη σαπίλα του οικοδομήματος που καλείται επαγγελματικό ποδόσφαιρο και όσα γίνονται στα θεμέλιά του. Εμμέσως πλην σαφώς, αναγνώρισε πως μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού μόνο αιθεροβάμονες προσδοκούν «καθαρό» αθλητισμό. Είναι ουτοπία να πιστεύει κάποιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκομένων, ασχολούνται από μεράκι και με στόχο να υπηρετήσουν τις... ιδέες και «θρησκείες». Το λαϊκότερο των αθλημάτων έχει μετατραπεί, με κυβερνητικές ευθύνες βασικά , σ' ένα «ξέφραγο αμπέλι» όπου «κάθε καρυδιάς καρύδι» το χρησιμοποιεί για ίδιον όφελος. Το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να κατρακυλάει και ο πάτος ούτε καν φαίνεται.

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος νιώθοντας θιγμένος ή επικίνδυνα στριμωγμένος, πέρασε στην αντεπίθεση: «Δεν έχουν να κάνουνε με κανένα παιδάκι. Θέλουν πόλεμο. Θα τον έχουν. Κάνω και εγώ τις δικές μου έρευνες και τα δικά μου λεγόμενα αποδεικνύονται. Πλέον θ' απαντάω με συγκεκριμένα στοιχεία (...). Προειδοποιώ ότι αυτά δεν περνάνε σε μένα»...

Αναφέρθηκε σε ανθρώπους που κινούνται από επιχειρηματικά συμφέροντα, έχουν νοοτροπία μεσαιωνική και μίλησε για «λαίλαπα Φλωρίδη», και αφού, σ' όσους τον αντιστρατεύονται απέδωσε τα περισσότερα αρνητικά του ποδοσφαίρου, άρχισε τις... βολές με τροχιοδεικτικά βλήματα. «Φωτογράφισε» πρόσωπα και καταστάσεις, υπό μορφή ερωτημάτων στον εισαγγελέα Ι. Νταγιάκο. «Θα ερευνήσει ο ΣΔΟΕ αν ο κύριος Φλωρίδης έχει πάρει (παράτυπα) χρήματα και τα 'χει δηλώσει στην Εφορία; Εχει ενημερωθεί για την ελληνοποίηση Μπατάρεβιτς και αν εμπλέκονται δύο υφυπουργοί; Πώς ο κύριος Μπέος έβαλε στον Πανιώνιο 600 εκατομμύρια δραχμές όταν δηλώνει 10 εκατ. δρχ. ως εισόδημα; Γνωρίζει ότι δύο παράγοντες κατηγορούνται για χειραγώγηση μετοχών; Γιατί δεν έχει ασκηθεί δίωξη; Εχει γνώση για το ξενοδοχείο "Μαρόνια Μπιτς"; Ποιοι είναι μέτοχοι, πόσα λεφτά μπήκαν, αν είναι μέλη της ρώσικης μαφίας (!!);». Ακόμα, μίλησε για «παιδικά κατάλοιπα από πατέρα που την 7ετία της χούντας διατέλεσε κοινοτάρχης», ισχυρίστηκε πώς αν δεν υπήρχε ο Φλωρίδης θα είχε αποχωρήσει και κατέληξε: «Δεν παραιτούμαι. Υπερασπίζω την αξιοπρέπειά μου».


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ