Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Κοκκινίζει» ο τίτλος

Ο Τζόρτζεβιτς σκοράρει στη Νεάπολη και χαρίζει... μισό τίτλο στον Ολυμπιακό

Sportidea

Ο Τζόρτζεβιτς σκοράρει στη Νεάπολη και χαρίζει... μισό τίτλο στον Ολυμπιακό
«Πράγματα και θαύματα» πρέπει να γίνουν στις υπολειπόμενες 12 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, προκειμένου ο Ολυμπιακός να χάσει τον 5ο συνεχόμενο τίτλο του στην Εθνική Κατηγορία. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής, ηγούνται της βαθμολογίας έχοντας μάλιστα 9 πόντους διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Το στραβοπάτημα των «πρασίνων» στο Χαριλάου αλλά και το νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ από την Καισαριανή περιέπλεξαν ακόμα περισσότερα τα πράγματα στις «ευρωπαϊκές» θέσεις, ενώ τουλάχιστον έξι ομάδες μάχονται για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Η ήττα από τον Αρη με 1-0 στιγμάτισε την προσπάθεια των παιχτών του Αγγελου Αναστασιάδη για σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα και δημιούργησε βαρύ κλίμα ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η 2η συνεχόμενη ήττα από τους «κιτρινόμαυρους» και να ηρεμήσει τους παίχτες του. Αλλωστε, πολλάκις ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι στα ευρωπαϊκά σαλόνια προσπαθεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. «Ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Δεν πρέπει να απογοητευτούμε γιατί έχουμε δύσκολη συνέχεια», ήταν τα λόγια του Ελληνα προπονητή λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ευρωπαϊκή μάχη της ομάδας του με τη Στουρμ Γκρατς. Από την άλλη, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο μετά το γκολ του Χαριστέα, που έφερε τη νίκη, επικράτησαν χαμόγελα, όμως, ως γνωστόν, ο Αρης βρίσκεται αρκετά πίσω στη βαθμολογία και μακριά από τους στόχους του. Γι' αυτό, άλλωστε, ο Μπάμπης Τεννές απευθυνόμενος προς τους παίχτες του είπε: «Δεν πρέπει ούτε καν να συζητάμε για τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου. Στο μυαλό μας είναι, πλέον, ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ».

«Νίκες μέχρι τέλους», ζήτησε ο Τάκης Λεμονής από τους παίχτες του προκειμένου να εξανεμιστούν και οι ελάχιστες ελπίδες των... ακολούθων της ομάδας του στο βαθμολογικό πίνακα για κατάκτηση του τίτλου. Στη 18η αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα με το μοναδικό τέρμα που πέτυχε ο Τζόρτζεβιτς. Ο αντίπαλός τους, πάντως, Ιωνικός αποδείχτηκε... σκληρό καρύδι καθώς για τουλάχιστον 60 λεπτά έβλεπε στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλό του.

Με τον... κατάσκοπο της Μπαρτσελόνα στις κερκίδες του γηπέδου της Καισαριανής, η ΑΕΚ πήρε πολύτιμη νίκη 3-0 (Πέτκοφ, Τσάρτας, Νικολαΐδης) και πλέον η κατάκτηση της 2ης θέσης, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται στόχος βατός. Η ευρωπαϊκή της τύχη, όπως και του Παναθηναϊκού, αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΟΦΗ-Πανηλειακός 2-2, Αθηναϊκός-Παναχαϊκή 3-1, Ηρακλής-Καλαμάτα 1-0, Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννενα 0-0.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύπλευρο ενδιαφέρον (2014-09-20 00:00:00.0)
Κομβικό σημείο (2011-10-18 00:00:00.0)
Στη Ριζούπολη τα σπουδαία (2004-03-13 00:00:00.0)
«Κόκκινη» κυριαρχία (2002-12-25 00:00:00.0)
Η ελληνική παρουσία στην Ευρώπη (2001-04-08 00:00:00.0)
ΒΟΛΕΪ (2000-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ