Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις

Τις παράνομες απολύσεις αλλοδαπών εργαζομένων, που έγιναν στην εταιρία «Δάφνη Επικοινωνίες ΑΕ» - της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο Μ. Κυριακού - καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο Τετάρτη 14 του Φλεβάρη στις 5 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της εταιρίας (Αβέρωφ 26-28, στον ηλεκτρικό σταθμό Περισσού), απαιτώντας άμεση ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων, σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλιάς και ίσα δικαιώματα σε Ελληνες και ξένους εργάτες.

Παράλληλα, το σωματείο καταγγέλλει την άρνηση της εταιρίας να επιτρέψει σε συνδικαλιστές-μέλη της διοίκησης του σωματείου και της διοίκησης του ΕΚΑ να ενημερώσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην επιχείρηση για το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων που επικρατεί.

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση δημοσιοποιήθηκε όταν απολύθηκε η μετανάστρια Μαριέτε Τάρε, επειδή διεκδίκησε στην Επιθεώρηση Εργασίας και κέρδισε να πληρώνεται με βάση την κλαδική σύμβαση εργασίας των ιδιωτικών υπαλλήλων και επιπλέον να της παραχωρείται το επίδομα γάμου, όπως και δικαιούνταν. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό, αφού αποτελούσε συνέχεια του βίαιου ξυλοδαρμού άλλης μετανάστριας εργαζόμενης στο ίδιο τμήμα από τον προϊστάμενο Στέλιο Βώρο και της αναίτιας απόλυσης του επίσης αλλοδαπού συναδέλφου της Γκρεγκόρι Ντιμίτρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ