Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Εχουν κάθε λόγο να ανησυχούν

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τις κυβερνητικές προθέσεις σε σχέση με την ασφάλισή τους. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε χτες από τη συζήτηση της σχετικής Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή για το ισχύον ασφαλιστικό καθεστώς.

«Τα χρήματα των ασφαλισμένων της ΔΕΗ βοήθησαν επί χρόνια και σε επενδύσεις και στο να μην έχει το δανεισμό που θα είχε, και τελικά στο να φτάνουμε να έχουμε φθηνότερο ρεύμα», σημείωσε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, προσθέτοντας ότι σήμερα «βλέπουμε ανατροπή αυτής της κατάστασης, θέμα που προέκυψε με την προοπτική της απελευθέρωσης και της ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Επισήμανε, παράλληλα, ότι ευθύνη για την πορεία αυτή έχει και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε την πολιτική της. Αναφερόμενος στο θέμα της μετοχοποίησης, ο Αντώνης Σκυλλάκος είπε ότι «πηγαίνουμε σε υποτιμολόγηση της αξίας της ΔΕΗ για να αγοράσουν φθηνά αυτοί που θέλουν να αγοράσουν». Παράλληλα, αναφερόμενος στις προθέσεις της κυβέρνησης για την ασφάλιση των εργαζομένων, σημείωσε ότι με έμμεσους - για την ώρα - τρόπους «βάζετε ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης του τι θα δίνει το κράτος στο ταμείο της ΔΕΗ», λέγοντας ότι αυτό ενισχύεται από την πρακτική της κυβέρνησης και σε άλλους κλάδους. Κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δε δικαιούται τώρα να παίζει το ρόλο του επικριτή».

Ως εγγυητής της απρόσκοπτης πορείας της ΔΕΗ προς τη μετοχοποίηση εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Χριστοδουλάκης, τονίζοντας απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, ότι «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε κλίμα ανασφάλειας» και προσθέτοντας ότι το ασφαλιστικό «είναι καθοριστικής σημασίας για το ζήτημα της μετοχοποίησης», όμως «το πρόβλημα είναι λυμένο».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο κεντρικός εισηγητής της, Γιώργος Βουλγαράκης, επισήμανε στην παρέμβασή του ότι τίθεται το ερώτημα του «πόσο σοβαρός είναι ο προϋπολογισμός της υπό μετοχοποίηση ΔΕΗ όταν είναι προφανές ότι εξακολουθεί να εκκρεμεί το τεράστιο ζήτημα των απαιτήσεων των εργαζομένων της ΔΕΗ ύψους 2,5 περίπου τρισεκατομμυρίων», καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι εμφανίζεται ως «αφερέγγυος συνομιλητής» με τους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας τώρα ενάντια στις αντεργατικές επιλογές (2001-11-24 00:00:00.0)
Απλά ερωτήματα (2000-06-27 00:00:00.0)
Καταγγέλλει το ξεπούλημα του ασφαλιστικού της ΔΕΗ (1999-08-21 00:00:00.0)
Οι "εφιάλτες" μιλούν για όνειρο... (1999-08-12 00:00:00.0)
Πρώτη ήττα για κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (1999-07-30 00:00:00.0)
"Οχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (1997-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ