Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΣΟΦΤΕΞ»
Σε νέες υποχρεωτικές άδειες

Σταθερά στο δρόμο της συρρίκνωσης, προχωρά η διοίκηση της εταιρίας, στάση εργασίας την Τετάρτη

Σε υποχρεωτικές άδειες θα τεθούν 180 εργαζόμενοι, σε σύνολο 220, στη μονάδα Χ2 της «Σόφτεξ», από 24 Φλεβάρη μέχρι 4 Μάρτη, με πρόσχημα την ύπαρξη μεγάλου «στοκ» στην επιχείρηση. Στα μέτρα συρρίκνωσης της «Σόφτεξ», οι εργαζόμενοι απαντούν την Τετάρτη 14 Φλεβάρη, με δίωρη στάση εργασίας, 1 με 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρίας, στο Βοτανικό.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται δημιουργία «επιχείρησης μέσα στην επιχείρηση» στο εργοστάσιο της Δράμας, που θα εκμεταλλεύεται την παραγωγή της μοριοσανίδας, κύριο προϊόν του τμήματος. Ολα αυτά, αν γίνουν τελικά, θα οδηγήσουν και στο τελικό ξεπούλημα και «πετσόκομμα» του τμήματος της Δράμας από τη ΣΟΦΤΕΞ.

Ετσι, μετά τις πιέσεις για «οικειοθελείς αποχωρήσεις» στελεχών και εργαζομένων, τις υποχρεωτικές άδειες, την επινοικίαση του εργοστασίου της Δράμας, η διοίκηση της «Σόφτεξ» προχωρά στη συρρίκνωση των τμημάτων της επιχείρησης, με απώτερο σκοπό τη διάλυσή της, αφήνοντας το κυριότερο τμήμα του εργοστασίου - μονάδα Χ2 - με προσωπικό ασφαλείας και ενισχύοντας το κλίμα απολύσεων που κυριαρχεί στην εταιρία.

Να σημειωθεί ότι βασικός όρος στη σύμβαση πώλησης της ΣΟΦΤΕΞ στην πολυεθνική ήταν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των 1.275 εργαζομένων. Από την πλευρά της, η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ, με πρόσφατη ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν «φρένο» στην ανεξέλεγκτη δράση της πολυεθνικής και να μην επιτρέψουν να περάσουν τα μέτρα της μείωσης της παραγωγικής δραστηριότητας και των υποχρεωτικών αδειών, που έχει εξαγγείλει η πολυεθνική διοίκηση της επιχείρησης, γιατί τα μέτρα αυτά αποτελούν «προάγγελο» απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ