Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ
Οριακή βελτίωση λόγω... κατασκευών

Η μηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ

Μικρή ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος διαπιστώνει για τον Δεκέμβρη του 2011, το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στη μηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Κύριος λόγος, οι πιο αισιόδοξες επιχειρηματικές προσδοκίες στον τομέα των κατασκευών, αλλά και στην ...καταναλωτική εμπιστοσύνη. Επιδείνωση προκύπτει στους σχετικούς δείκτες για τη Βιομηχανία και το Λιανικό Εμπόριο, όπως και στις υπηρεσίες, οριακά.

Στη Βιομηχανία εντείνονται οι αρνητικές προβλέψεις για την εξέλιξη της παραγωγής και τις παραγγελίες. Στις Υπηρεσίες πτωτικά κινούνται οι προσδοκίες για το τρέχον επίπεδο εργασιών και ζήτησης. Στο Λιανικό Εμπόριο οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις είναι πολύ αρνητικές. Στις Κατασκευές βελτιώνονται οι προβλέψεις για το πρόγραμμα εργασιών, καθώς οι επιχειρήσεις προσβλέπουν στη χορήγηση πόρων από το ΕΣΠΑ.

Στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη η μόνη θετική βελτίωση έχει να κάνει με τη σημαντική αύξηση της τάσης για ...αποταμίευση, που με τη σειρά της οφείλεται προφανώς στην προσπάθεια των νοικοκυριών να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ανασφάλεια και τα φορολογικά χαράτσια. Είναι ενδεικτικό ότι οι προβλέψεις τους για την εξέλιξη της ανεργίας καταγράφουν νέα, αν και οριακή, επιδείνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ