Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΠΑ ΑΕ
Διαγωνισμοί για τις τρεις νέες ΕΠΑ

Στην προκήρυξη των ισάριθμων διεθνών διαγωνισμών για την ίδρυση των τριών νέων Εταιρειών Παροχής Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προχώρησε η ΔΕΠΑ. Πρόκειται για ένα ακόμη «λιθαράκι» παράδοσης στην ιδιωτική ασυδοσία του ενεργειακού τομέα, καθώς στόχος είναι η εξεύρεση «στρατηγικών επενδυτών» για να συμμετάσχουν με τουλάχιστον 35% στο μετοχικό κεφάλαιο κάθε ΕΠΑ, έχοντας και το δικαίωμα άσκησης της διοίκησης!

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2012. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η ΔΕΠΑ «έχει ήδη κατασκευάσει στις τρεις περιφέρειες, δίκτυα διανομής φυσικού αερίου συνολικού μήκους 447 χλμ. Η ύπαρξη αυτής της υποδομής δίνει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών. Η ΔΕΠΑ έχει έως σήμερα πραγματοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 148 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα επόμενα τρία χρόνια οι επενδύσεις από τις νέες ΕΠΑ θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 43 αποτελούν ευρωπαϊκή ενίσχυση». Είναι φανερό ότι οι υποψήφιοι επενδυτές προσκαλούνται σε μια σίγουρη επένδυση, με ισχυρή υποδομή και καλή «προίκα» για τις μελλοντικές κινήσεις των εταιρειών.

Η ΔΕΠΑ σημειώνει ότι οι περιοχές που θα διαθέτουν ενεργοποιημένα δίκτυα φυσικού αερίου, από τις αρχές του 2013 θα είναι αρχικά οι: Θήβα, Λιβαδειά, Οινόφυτα/ Σχηματάρι, Λαμία, Χαλκίδα, Κιλκίς, Σέρρες, Πλατύ Ημαθίας, Κατερίνη, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ