Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Είναι αδίστακτοι αλλά δεν είναι ανίκητοι

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος για τις νέες εργοδοτικές προκλήσεις

«Οι βιομήχανοι κλωστοϋφαντουργοί, προκειμένου να προστατεύσουν τα κέρδη τους, αποθρασυμένοι από τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ καθώς και από την από κοινού ΣΕΒ - ΓΣΕΕ μεθόδευση σφαγιασμού των εναπομεινάντων δικαιωμάτων των εργαζομένων, αξιώνουν πλήρη ελευθερία, να μην έχουν κανένα περιορισμό ως προς την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του κλάδου».

Με αυτά τα λόγια απαντά η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, στην επιστολή των βιομηχάνων προς την κυβέρνηση με την οποία απαιτεί κατάργηση της κλαδικής σύμβασης εργασίας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. «Αποκρύπτουν βέβαια ότι η συρρίκνωση του κλάδου, η καταστροφή παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Επιταχύνθηκε από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά όπως και η ίδια η κρίση είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που υπηρετεί το κέρδος των βιομηχάνων και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της χώρας στην Ε.Ε. και των συνθηκών (Μάαστριχτ κλπ.) απελευθέρωσης της αγοράς, που υπηρέτησαν πιστά οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου».

Και σε άλλο σημείο, τονίζεται: «Είναι αδίστακτοι αλλά δεν είναι ανίκητοι. Οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουμε άλλη επιλογή από την ανατροπή των σχεδίων της εργοδοσίας, την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του 5νθήμερου, του 8ωρου, κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος και κατάκτησης που αφορά συνολικά τους όρους αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στο σύνολό της. Με σημαία τα δικά μας συμφέροντα, να διεκδικήσουμε τη δική μας προοπτική, τη μοναδική διέξοδο προς όφελός μας. Να γίνουμε εμείς αφέντες του πλούτου που παράγουμε. Να αναπτυχθεί η κλωστοϋφαντουργία με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Μόνο τότε θα εξασφαλιστεί δουλειά για όλους με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ