Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Πολιτική απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων

Ανακοίνωση της Επιτροπής ΠΑΜΕ του υπουργείου

Η Επιτροπή ΠΑΜΕ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και των εποπτευόμενων οργανισμών καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) της ΠΟΓΕΔΥ και της ΠΟΣΕΥΓ που βάζουν πλάτη στα σχέδια της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.) και συγκεκριμένα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ που προετοιμάζει το έδαφος για απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και τομέων δράσης του υπουργείου.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η μείωση των κρατικών δομών κατά 30% μπορεί πιο εύκολα να «δικαιολογηθεί» μέσω της απαξίωσης αντικειμένων - υπαλλήλων του ΥΠΑΑΤ. Επίσης, στον αέρα βρίσκονται τα γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα με τέσσερις μόνο υπαλλήλους να προσπαθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα με συνέπεια την εντατικοποίηση της εργασίας. Η στοχευμένη τοποθέτηση τμηματαρχών που οδηγεί ορισμένες υπηρεσίες στην πλήρη διάλυσή τους. Η δημιουργία κέντρου ενημέρωσης πολιτών στο κεντρικό κτίριο (Αχαρνών 2) του ΥΠΑΑΤ, χωρίς να το γνωρίζουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Ακολούθως, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η διάλυση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ είναι προγραμματισμένη εδώ και χρόνια, μέσω της εφαρμογής της ΚΑΠ που οδήγησε:

- Στην παράδοση της αγροτικής παραγωγής στις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

- Στο ξερίζωμα των φτωχών αγροτών και την ενίσχυση των σύγχρονων μεγαλοτσιφλικάδων.

- Στο χτύπημα της εγχώριας αγροτικής παραγωγής και το μεγάλωμα της εξάρτησης της χώρας σε διατροφικά προϊόντα, από τους μονοπωλιακούς ομίλους της ΕΕ.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει. Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να επιταχύνουν όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή να τσακίσουν κάθε εργασιακό, μισθολογικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα, να πετσοκόψουν κοινωνικές παροχές και να παραδώσουν καίριους τομείς του δημοσίου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ