Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κατοίκους της παραγκούπολης Πινεϊρίνιο πραγματοποιούνται σε όλη τη Βραζιλία μετά τη στρατιωτική επιχείρηση εκκένωσής τους από έκταση που έχουν καταλάβει εδώ και 8 χρόνια στο Σάο Χοσέ ντος Κάμπος στα περίχωρα του Σάο Πάολο.

ΠΟΡΤ ΜΟΡΣΜΠΑΪ.-- Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 αγνοούνται από κατολίσθηση, χτες, στην Παπούα Νέα Γουινέα, κοντά σε σημείο εξόρυξης και παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της αμερικανικής εταιρείας «ExxonMobil».

ΤΟΣΚΑΝΗ.-- Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες το πρωί στη βόρεια Ιταλία χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 33 χλμ. και επίκεντρο κοντά στη Ρέτζιο Εμίλια.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Ο αρχηγός του «Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος», Γιάνεζ Γιάνσα, ορίστηκε χτες εντολοδόχος πρωθυπουργός από τον κεντροδεξιό συνασπισμό πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, οι επικεφαλής των οποίων υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας. Η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα διεξαχθεί το Σάββατο.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.-- Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε, με δύο ψηφίσματα που υιοθέτησε την Τρίτη, τον καθορισμό ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ και την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τα πέντε κράτη - μέλη της ΕΕ (ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος) που δεν το έχουν πράξει ακόμα. Τα ψηφίσματα θα τεθούν σε ψηφοφορία το Μάρτη.

MANAMA.-- Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη Σίτρα, στο Μπαχρέιν, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας του κυρίως σιιτικού πληθυσμού για τη χρήση βίας κατά συλληφθέντων διαδηλωτών, πέρυσι τέτοια εποχή στις καθημερινές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του εμιράτου.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Συγκεχυμένο παραμένει το τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ, νοτιοανατολικά της λιβυκής πρωτεύουσας, η οποία, σύμφωνα με αρκετές πηγές, πέρασε, μετά από πολύωρες μάχες, στον έλεγχο ενόπλων που παρουσιάζονται πιστοί στο καθεστώς Καντάφι, την περασμένη Δευτέρα. Η συγκεκριμένη εκδοχή δεν επιβεβαιώνεται από τη «νέα ηγεσία» της Τρίπολης, έστειλε, όμως, τον υπουργό Αμυνας, Ουσάμα αλ Τζουαΐλι, να διαπραγματευτεί με τους ενόπλους.

ΒΕΡΟΛΝΟ.-- Εφόδους σε κατοικίες και καταστήματα στη χώρα πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία στοχεύοντας σε τέσσερις ακροδεξιούς οι οποίοι πιστεύεται ότι υποστήριζαν την τριμελή οργάνωση «Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ» (NSU), που φέρεται ότι δολοφόνησε εννέα μετανάστες και μία αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ενταση επικρατεί στην κινεζική επαρχία Σετσουάν μεταξύ θιβετιανών και αστυνομικών αρχών της χώρας. Οι διαδηλωτές θέλουν να σταματήσουν οι θρησκευτικές απαγορεύσεις και καταγγέλλουν ότι ένας Θιβετιανός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων της Τρίτης, γεγονός που επιβεβαίωσε χτες και η κινεζική αστυνομία, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις της «αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ».

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- «Ανθρωπιστική καταστροφή» χαρακτήρισαν, χτες, οι εργαζόμενοι ξένων αποστολών αρωγής στη βόρεια επαρχία Κατάνγκα της ΛΔ Κονγκό την πρόσφατη απόδραση του αιμοσταγούς πολέμαρχου Κιούνγκου «Γιδεών» Μουτάνγκα από τις φυλακές, καθώς η επανεμφάνισή του στην περιοχή συνοδεύτηκε από τις σφαγές 25 ατόμων, τη δημιουργία χιλιάδων προσφύγων και τους βιασμούς τουλάχιστον δέκα γυναικών από ένοπλους άνδρες του...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2017-06-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-12-18 00:00:00.0)
Αιματηρά επεισόδια στις διαδηλώσεις (2008-03-18 00:00:00.0)
Ενοπλες συγκρούσεις με τις συμμορίες (2006-05-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ