Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
«Τυφλή σύγκρουση» ο αγώνας των χαλυβουργών!

Στην κρίση να ...«κάνουμε συμβιβασμούς», σημειώνουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού

Τον υπονομευτικό τους ρόλο έδειξαν για μια ακόμη φορά ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, αυτή τη φορά στην τελευταία Ολομέλεια της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ). Εκεί, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» - δυνάμεις του ΠΑΜΕ - κατέθεσε πρόγραμμα κινητοποιήσεων με επίκεντρο την αλληλεγγύη που οφείλει να εκφράσει αγωνιστικά η Ομοσπονδία στους χαλυβουργούς απεργούς, αλλά και στους άλλους χώρους του κλάδου που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (π.χ. ΛΟΥΚΙΣΑΣ, αλουμινάδικα Περιστερίου κ.λπ.) και πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Επίσης, πρότεινε πρώτος σταθμός να είναι η κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις αρχές Φλεβάρη.

Κι όμως... Η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) όχι μόνο αρνήθηκε την αγωνιστική δράση, αλλά επιτέθηκε και στον αγώνα των απεργών της «Χαλυβουργίας Ελλάδας». Θεωρεί ότι ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών είναι... «τυφλή σύγκρουση» και ότι στην κρίση πρέπει να... «κάνουμε συμβιβασμούς». Ο,τι δηλαδή λένε η εργοδοσία και οι άνθρωποί της. Καλεί τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, να συμβιβαστούν στο όνομα της κρίσης, ενώ κάθε αγώνας που διεκδικεί την αξιοπρέπεια της εργατιάς και μια καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους είναι μια... «τυφλή σύγκρουση», που δεν οδηγεί πουθενά.

«Για μια ακόμη φορά ο εργοδοτικός συνδικαλισμός βάζει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική», τονίζει με σχετικό της δελτίο Τύπου η Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ. «Δίνουν άλλοθι στην επίθεση του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό», επισημαίνεται στη συνέχεια. Και τονίζει: «Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο του Μετάλλου να οργανωθούν απ' τα κάτω, στα σωματεία τους. Να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης, να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ. Τους καλούμε να ξεπεράσουν την αδράνεια και τη μοιρολατρία που καλλιεργεί η συμβιβασμένη Ομοσπονδία Μετάλλου. Να προχωρήσουν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις στην κήρυξη απεργίας στις αρχές Φλεβάρη. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ