Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Κόρη οφθαλμού» η αντεργατική συγκυβέρνηση

Πάνω από τους εσωκομματικούς ανταγωνισμούς το γενικό συμφέρον της αστικής τάξης

Την απόλυτη στήριξης της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου θα προτάξει σήμερα ο Γ. Παπανδρέου σε διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας ταυτόχρονα πολιτικό μήνυμα προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα για υπερψήφιση όλων των αντιδραστικών νομοσχεδίων και του νέου μνημονίου που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο Γ. Παπανδρέου που χτες επέστρεψε από το Συμβούλιο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» στο Πόρτο Ρίκο, θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Β. Εξαρχο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Χρ. Πρωτόπαππα και Π. Ευθυμίου, με κεντρικό θέμα την καταψήφιση ορισμένων άρθρων του πολυνομοσχεδίου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σε άλλη σύσκεψη, με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, θα συζητηθεί η πορεία του «PSI» και της νέας δανειακής σύμβασης. Την επόμενη βδομάδα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με την Ιπποκράτους να σημειώνει ότι δεν πρόκειται να τεθεί θέμα ανάδειξης νέου προέδρου, όπως ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Γ. Παπανδρέου θα διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι «σε τέτοιες κρίσιμες ψηφοφορίες» δεν μπορεί να διακυβεύεται το έργο της συγκυβέρνησης, θέλοντας να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενόψει της ψήφισης των νέων βάρβαρων μέτρων. Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «πρέπει να βρούμε τις δυνάμεις να ανασυνταχθούμε (...) να ξαναβρεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα την συνοχή της, για να δώσει τις μεγάλες μάχες που έρχονται».

Την ίδια ώρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν την ενόχληση του Γ. Παπανδρέου από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με το μνημόνιο, ενώ δεν απέκλειαν να υπάρχουν και καταστατικές κυρώσεις για τον υπουργό Ανάπτυξης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Μπεγλίτης σε χτεσινή συνέντευξη του στο «Real Fm» σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη έκανε λόγο «για σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει, άμεσα, να λυθεί. Και θα λυθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του, ο Μ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας χτες στο «Μέγκα» ισχυρίστηκε: «Λογοδοτώ με δράση και ευθύνη, δεν λιποτακτώ». Ο ίδιος μετά τη δήλωση του ότι «δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο» χτες υποστήριξε: «Γνώριζα τις βασικές κατευθύνσεις αλλά δεν ήξερα αναλυτικά το περιεχόμενο των 2.200 σελίδων του». Ο ίδιος είπε ότι είναι «πετυχημένος» στο αντεργατικό του έργο και αναφέρθηκε στην «ανάγκη αλλαγών στο πολιτικό σύστημα», εκφράζοντας ουσιαστικά την πρόθεσή του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναδιάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ