Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επάνοδος των «σουσούδων»!

Το ΚΘΒΕ ανεβάζει (10/2) τη «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη. Η αξεπέραστη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, ανεβαίνει στο «Βασιλικό Θέατρο». Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια θεατρική προσαρμογή που έγινε από τον Ψαθά (1942) για το θίασο της Κατερίνας (Ανδρεάδη), με συμπρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Βεάκη, και έκτοτε δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί. Ο Βούθουλας και το Κολωνάκι. Ο νεοπλουτισμός και η απότομη προσγείωση της «νεόπτωχης» ελληνικής πραγματικότητας. Η «ντεκαντάνς» και οι αυταπάτες των μεγαλείων και της καλοπέρασης, αλλά και τα κακέκτυπα των «σουσούδων» που συναντάμε γύρω μας. Ολα αυτά, με την πένα του Δημήτρη Ψαθά, σε μια εξαιρετικά εύστοχη κωμωδία, που μοιάζει πολύ επίκαιρη.

Η παράσταση θα παίζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Σκηνικά - κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ. Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης. Χορογραφία: Αλεξάνδρα Τσοτανίδου. Παίζουν: Φωτεινή Μπαξεβάνη, Κώστας Μαντάς, Κατερίνα Γεωργούση, Βασίλης Ευταξόπουλος, Παντελής Καλπάκογλου, Δημήτρης Καρτόκης, Ευσταθία Λιάλιου, Λευτέρης Λιθαρής, Κατερίνα Λύκου, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ