Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΒ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία

Κάλεσμα για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου για δημόσια - δωρεάν - υγεία, απηύθυναν χτες, μέλη της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων περιοχής Πατησιών, στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Παμμακάριστος», κατά τη διάρκεια εξόρμησης που έκαναν εκεί. Κάλεσαν παράλληλα το προσωπικό να πάρει μέρος στην εκδήλωση - συζήτηση, που διοργανώνουν την Κυριακή 11 το πρωί στην ταβέρνα «Πατιρντί», ΤΣΙΛΕΡ και ΔΑΙΡΠΦΕΛΔ γωνία (τέρμα Πατησιών).

Η εξόρμηση της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων έγινε στα πλαίσια του προγράμματος δράσης για ενημέρωση των εργαζομένων για διάφορα θέματα, όπως επιπτώσεις ουρανίου, παιδεία, μετανάστες. Σ' αυτά τα πλαίσια είναι ενταγμένη και η κυριακάτικη εκδήλωση που διοργανώνουν, αλλά και η χτεσινή εξόρμηση στον «Παμμακάριστο».

Τα μέλη της ΚΟΒ μίλησαν με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση στην υγεία για όλους τους εργαζόμενους. Κατήγγειλαν την παράδοση της υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια και τους κάλεσαν σε ενωμένο αγώνα διεκδίκησης ενός δημόσιου αναβαθμισμένου συστήματος υγείας που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής και θα εξασφαλίζει ίσες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Η Κ. Πανοπούλου, μέλος της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Πατησίων, μιλώντας στο «Ρ», τόνισε: «Απευθυνόμαστε σε όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους των τριών νοσοκομείων της περιοχής (3ο Θεραπευτήριο, Νομαρχιακό Πατησίων και Παμμακάριστος). Ενημερώνουμε γιατρούς και εργαζόμενους για την κυβερνητική πολιτική, που παραδίδει την υγεία στους ιδιώτες και τα νοσοκομεία στα ασφαλιστικά ταμεία με αβέβαιο μέλλον και για τους εργαζόμενους σ' αυτά. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός μετώπου πάλης ενάντια στην πολιτική του μονόδρομου της ΟΝΕ και της ΕΕ στο χώρο της υγείας και η ανάγκη συσπείρωσης και μαζικού αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ