Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Κοινός ο αγώνας σπουδαστών και φοιτητών

Περιοδεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΤΕΙ

Την αναγκαιότητα κοινού αγώνα και πάλης των φοιτητών, των σπουδαστών, του διδακτικού προσωπικού και των εργαζομένων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να μην περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση, επισήμαναν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που επισκέφτηκαν χτες το ΤΕΙ Λάρισας. Στα πλαίσια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από την ΕλένηΚουτούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Βασίλη Ζωγράφο, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και τον Αγη Τρυγάζη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, συναντήθηκε με το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Λάρισας, τα μέλη του οποίου δήλωσαν την ανησυχία τους για το θέμα της ουσιαστικής ανωτατοποίησης των ΤΕΙ, και με τα ΔΣ των Σπουδαστικών Συλλόγων.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις συναντήσεις που είχαν, επισήμαναν ότι το Σχέδιο Νόμου, που προωθεί η κυβέρνηση, οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, κινείται σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, με βάση τα αντιδραστικά μέτρα της «Διακήρυξης της Μπολόνια» και ουσιαστικά στοχεύει να βγαίνουνε φοιτητές μισοειδικευμένοι, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Πρόσθεσαν, δε, ότι το Σχέδιο Νόμου δεν αποτελεί ένα αποσπασματικό μέτρο της κυβέρνησης, αλλά εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση που δέχεται ο χώρος της Παιδείας από την εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου», τόνισαν ότι επίκεινται και άλλα σχέδια νόμου, που θα κινούνται στη λογική της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επισήμανε ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα, το φοιτητικό σπουδαστικό κίνημα πρέπει ν' αγωνιστούν από κοινού κατά των αντιδραστικών μέτρων, κόντρα στη λογική του «διαίρει και βασίλευε», που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση. Και υπογράμμισε ότι ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, είναι η ένταξη στην ανώτατη εκπαίδευση, όσων τμημάτων των ΤΕΙ έχουν επιστημονικό αντικείμενο σπουδών, χωρίς διαχωρισμούς σε τεχνολογική και πανεπιστημιακή, που αναπαράγουν την ανισοτιμία ΑΕΙ - ΤΕΙ, με εξασφάλιση της αναβάθμισης των προγραμμάτων σπουδών και της υποδομής τους, ώστε να αντιστοιχούν σε υψηλού επιπέδου επιστημονική εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ