Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΡΑΜΑ
Μεγάλη συμπαράσταση στους διωκόμενους μαθητές

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη τους για τη συμμετοχή στους αγώνες το 1999, νέα συγκέντρωση στις 12.00

Σήμερα συνεχίζεται η δίκη των 45 μαθητών που κάθονται από προχτές στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Δράμας, διωκόμενοι για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβρη του 1999. Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν από νωρίς προχτές οι καθηγητές, οι γονείς και οι συμμαθητές τους, που πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια, ενώ ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση για σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Οι μαθητές που σύρονται στα δικαστήρια στο πλαίσιο της πολιτικής ποινικοποίησης των αγώνων που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, ήταν μέλη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων του Ενιαίου Λυκείου και του ΤΕΕ Δοξάτου και του Ενιαίου Λυκείου Προσοτσάνης.

Η δίκη ξεκίνησε αργά προχτές το μεσημέρι και λόγω παρέλευσης χρόνου διακόπηκε για σήμερα Παρασκευή. Οπως φάνηκε, στόχος της καθυστέρησης ήταν να απομαζικοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από τα δικαστήρια. Ομως, οι καθηγητές που είχαν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου, παρέμειναν μέχρι το τέλος, μαζί με τους συμμαθητές και τους γονείς των διωκόμενων παιδιών και απαιτούσαν να σταματήσει το κύμα διώξεων εναντίον του μαθητικού κινήματος. Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ποινικοποιούνται οι μαθητικές διεκδικήσεις. Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν και οι δήμαρχοι Δοξάτου και Προσοτσάνης. Επίσης αντιπροσωπεία της ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ και του ΝΣ Δράμας της ΚΝΕ.

Ενταση δημιουργήθηκε κάποια στιγμή, όταν εμφανίστηκε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Η παρουσία του θεωρήθηκε πρόκληση, αφού όπως κατήγγειλαν γονείς και μαθητές, με τη συνεργασία της υπηρεσίας του - κατόπιν κυβερνητικών εντολών - υποδείχτηκαν οι μαθητές που διώκονται ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ